banner 540 zomer

 
     
 
MICHAEL RHEBERGEN BIJ PRAAMSTRA

     

      

Woensdagavond 28 december komt Michael Rhebergen in de winkel praten over zijn nieuwe fotoboek.


De nieuwe kustDe Deventer fotograaf werkt o.a. voor National Geographic, The Washington Post, De Groene Amsterdammer en de Volkskrant. In ‘De Nieuwe Kust’ neemt hij ons mee langs de denkbeeldige nieuwe kustlijn van Nederland. Michael wordt geinterviewd door Jeroen Schwarz, werkzaam in De Bibliotheek Deventer en voormalig boekenpanel-lid van DWDD.

Gezien de reputatie van ons land op het gebied van waterbeheer heeft de titel van dit boek een bijna logische, haalbare en misschien zelfs verleidelijke klank. De maakbaarheid van ons landschap is immers een typisch Nederlands product. Met dijken, waterkeringen, gemalen en andere systemen zijn we al eeuwenlang succesvol in staat om te wonen waar we willen, en – bijna onafhankelijk van dat wat het land ons te bieden heeft – te leven hoe we willen. En de kust zelf roept bij velen een gevoel van verlangen op: een romantisch beeld van de onbegrensde zee, het eindeloze zand en de vrije horizon. Niet voor niets zijn we bereid ver te reizen voor een verblijf aan de kust en desnoods lange files te trotseren.

Maar in het geval van het onderzoek van fotograaf Michael Rhebergen blijkt de term ‘de nieuwe kust’ juist iets verontrustends: een nieuwe kustlijn dringt zich aan ons op. Het lijkt vrijwel onvermijdelijk in het licht van klimaatverandering en tart daarmee onze neiging tot controle. In veel landen is dit een proces dat bewoners al decennialang daadwerkelijk in hun bestaan bedreigt, maar in Nederland gaan velen van ons nog met dit beeld om als een ver en waarschijnlijk oplosbaar toekomstperspectief. Michael raakte getriggerd door de vraag wat ons in Nederland te wachten staat en wat dat betekent voor de mensen die hier wonen.

Michael Rhebergen – ‘De nieuwe kust’
€ 45,00

Datum: woensdag 28 december 2022
Aanvang: 19.30 uur


Entree gratis, wel graag even aanmelden in de winkel of via het aanmeldformuler.

 

 

 

  


 
HARALD VAN NOORDT IN SALON DE PRAAM

 


Salon de Praam presenteert recent werk van kunstenaar Harald van Noordt.

Harald van Noordt“Bij mijn werk past eigenlijk geen ‘artist statement’. Sfeer, suggestie en evocatie spelen een veel belangrijker rol dan de stelligheid van een statement. 

Geïnspireerd door de klassieke landschapskunst uit China en Japan maar zeker ook door het impressionisme, probeer ik ‘natuurgetrouw’ te zijn. Letterlijk, trouw aan de natuur, waar ik onderdeel van ben. De werken zijn verwijzingen naar slootjes, wilgen, rietkragen en wateroppervlaktes, zo van: ‘Kijk eens, mooi hè?’ Een verwijzing - geen exacte afbeelding; ongeveer is goed genoeg - en een vraag om instemming. Lees meer>>>

Meer informatie op haraldvannoordt.com

 


Fijne feestdagen

 

 

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Optische verschijnselen in Nederland
Peter Paul Hattinga Verschure

Het verborgen leiderschap
van oudste dochters

Aike Borghuis

Charlotte Dematons 
Sinterklaas

Ilja Leonard Pfeiffer
Akibiades

 

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
LEESTIP
Peter Matthiesen en Sylvain Tesson

Özcan Akyol
Afslag 23

Arnout van Cruyningen
De Hanze

Bruce Springsteen Compleet 265


Salon de Praam

© 2023 Boekhandel Praamstra