Salon de Praam presenteert recent werk van kunstenaar
Harald van Noordt.

van noordt

"Bij mijn werk past eigenlijk geen 'artist statement'. Sfeer, suggestieen evocatie spelen een veel belangrijker rol dan de stelligheid van een statement.

Geïnspireerd door de klassieke landschapskunst uit China en Japan maar zeker ook door het impressionisme, probeer ik 'natuurgetrou te zijn. Letterlijk, trouw aan de natuur, waar ik onderdeel van ben. De werken zijn verwijzingen naar slootjes, wilgen, rietkragen en wateroppervlaktes, zo van: 'Kijk eens, mooi hè?' Een verwijzing - geen exacte afbeelding; ongeveer is goed genoeg - en een vraag om instemming.


Een poging om mezelf te herinneren 'niet overhaast voorbij te gaan aan de feestelijke opgang van de verschijnende wereld'  van schoonheid geven, dan graag!' '

Bij de tentoonstelling wordt het handgebonden boekje "Chrysanthemums" gepresenteerd. De tekeningen en haiku's zijn van Harald van Noordt. De vormgeving en binding zijn verzorgd door Janine Vos de Mooij. Het boekje is verschenen in een oplage van 40 genummerse en gesigneerde exemplaren.

In de vitrine: een liefdesverhaal

De samenwerking tussen Harald en Janine kreeg een vervolg in de ontwikkeling van Amsterdams Marmer. Door een liefde voor papier, water, verf, ambacht en elkaar is in het papieratelier op IJburg Amsterdams Marmer ontstaan. Het is een ongekamde en eigentijdse vorm van papier marmeren, die de architectuur in de grachten weerspiegelt.

Meer informatie op haraldvannoordt.com

BOEKPRESENTATIE
ROB SMOLDERS

Nieuw fotoboek van Michael Rhebergen

Judith Koelemeijer
‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’

Ode aan de flora van Deventer
Diverse auteurs

 

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
LEESTIP - Juli Zeh

Peter ten Cate
‘Pub put ploert’

Nino Haratischwili
Het schaarse licht


Salon de Praam

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.