banner

 
     
 
BOEKENWEEK 2024

     


Zaterdag 16 maart is de aftrap van De Boekenweek, hét leesfeest van ons allemaal. De jaarlijkse campagne brengt lezers in beweging naar de boekhandel. Koop je in de Boekenweek van 2024 voor € 15,00 aan boeken, dan krijg je het Boekenweekgeschenk van de familie Chabot cadeau. 

Het Boekenweekthema van 2024 is ‘Bij ons in de familie’. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

In onze winkel zullen we Jan van Aken, Jonneke Siebrand en Renée van Marissing ontvangen. Meer informatie hierover vindt u hieronder.

Het complete programma van de Deventer Boekenweek vindt u hier >>

 
INTERVIEW MET JAN VAN AKEN - HET XOANON

     Op maandag 18 maart, aan het begin van de Boekenweek, komt Jan van Aken naar de winkel. Hij zal vertellen over zijn nieuw verschenen boek ‘Het xoanon’, een meeslepend historisch avontuur vol intriges en overleving in het naoorlogse Constantinopel.
Jan van Aken (1961) schreef onder meer de historische romans ‘De valse dageraad’ en ‘De ommegang’, die beide bestsellers werden. De ommegang werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs 2018 en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs.

Over ‘Het xoanon’
Als de Grote Oorlog voorbij is, en het Ottomaanse Rijk verslagen, bezetten de grootmachten Constantinopel. Terwijl Wit-Russische vluchtelingen de stad overspoelen en in het oosten van het land een nieuwe oorlog oplaait, begint zich in de chique wijken al de geest van de vrolijke jaren twintig te roeren.

Beaujon, een vrijbuiter met een neutraal paspoort, leidt in dit Constantinopel een comfortabel leven. Te comfortabel, naar zijn zin. Dat verandert als hij betrokken raakt bij een aanslag op een antiek monument, waarbij een voorwerp van onschatbare waarde uit de oudheid zou zijn buitgemaakt. In dit explosieve krachtenveld menen veel groepen en individuen hun voordeel te kunnen doen met dit geheimzinnige xoanon.

Ook de neutrale Beaujon kan zich niet langer afzijdig houden. Maar hij heeft veel hogere ambities dan wat hij ziet als de jacht op een hersenschim.

Jan van Aken – ‘Het xoanon’,
Paperback, € 29,99


Datum: maandag 18 maart 2024
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Entree € 10,00 incl. koffie/thee en pauzedrankje


 


 

 
JONNEKE SIEBRAND EN RENÉE VAN MARISSING

     


Op zaterdagmiddag 23 maart, de laatste zaterdag van de Boekenweek, zijn Jonneke Siebrand en Renée van Marissing bij ons te gast.

Jonneke Siebrand, stadstroubadour en dit jaar Boekenweek-burgemeester van Deventer Boekenstad, verzorgt verspreid over de middag een aantal muzikale intermezzo’s.

Renée van Marissing is schrijver van romans, korte verhalen, essays, theater- en hoorspelteksten. Haar laatste roman ‘Gelukkige dagen’ staat op de longlist voor de Libris-literatuurprijs 2024, haar vorige roman ‘Onze kinderen’ bereikte de shortlist. Renée wordt geïnterviewd over haar boeken.


Datum: zaterdag 23 maart 2024 
Aanvang: 13.15 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.
Entree vrij

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra