banner

 
     
 
INTERVIEW MET JAN VAN AKEN - HET XOANON
     


 Op maandag 18 maart, aan het begin van de Boekenweek, komt Jan van Aken naar de winkel. Hij zal vertellen over zijn nieuw verschenen boek ‘Het xoanon’, een meeslepend historisch avontuur vol intriges en overleving in het naoorlogse Constantinopel.
Jan van Aken (1961) schreef onder meer de historische romans ‘De valse dageraad’ en ‘De ommegang’, die beide bestsellers werden. De ommegang werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs 2018 en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs.

Over ‘Het xoanon’
Als de Grote Oorlog voorbij is, en het Ottomaanse Rijk verslagen, bezetten de grootmachten Constantinopel. Terwijl Wit-Russische vluchtelingen de stad overspoelen en in het oosten van het land een nieuwe oorlog oplaait, begint zich in de chique wijken al de geest van de vrolijke jaren twintig te roeren.

Beaujon, een vrijbuiter met een neutraal paspoort, leidt in dit Constantinopel een comfortabel leven. Te comfortabel, naar zijn zin. Dat verandert als hij betrokken raakt bij een aanslag op een antiek monument, waarbij een voorwerp van onschatbare waarde uit de oudheid zou zijn buitgemaakt. In dit explosieve krachtenveld menen veel groepen en individuen hun voordeel te kunnen doen met dit geheimzinnige xoanon.

Ook de neutrale Beaujon kan zich niet langer afzijdig houden. Maar hij heeft veel hogere ambities dan wat hij ziet als de jacht op een hersenschim.

Jan van Aken – ‘Het xoanon’,
Paperback, € 29,99


Datum: maandag 18 maart 2024
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Entree € 10,00 incl. koffie/thee en pauzedrankje


  

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra