banner 540

 
     
 
 
LEZING NIJNTJE XXL MIFFY – COLLECTOR’S ITEM
 
 
 
 

Hebt u het al bewonderd in onze etalage?
Op woensdagavond 3 mei komt Coen Sligting van uitgeverij Komma in de winkel vertellen over de nieuwe uitgave ‘nijntje xxl miffy’.


In dit prachtig uitgegeven boek ligt de focus op Dick Bruna als baanbrekend illustrator. Bruna’s werk is bedrieglijk simpel. De herkenbare, ogenschijnlijk kinderlijke vormen en kleuren zijn in werkelijkheid zeer weldoordacht. Juist de verregaande stilering en vereenvoudiging geven Bruna’s illustraties hun krachtige uitwerking, op jong en oud. 

De illustraties van Bruna zijn visionair en vooruitstrevend. Hij raakte geïnspireerd door avant-gardisten zoals Braque, Picasso, Matisse en Léger. Het kleurgebruik, het ontbreken van perspectief en de eenvoud in het werk fascineerde hem. Hij begon zelf te experimenteren met een eenvoudig, helder kleurgebruik en het weglaten van details. Nergens wordt Bruna’s visie, vakmanschap, en de kunst om met kleur ruimtelijkheid in het platte vlak te creëren duidelijker dan in zijn beroemdste creatie: nijntje.

Uitgeverij Komma heeft in nauwe samenwerking met Mercis Publishing gewerkt aan deze bijzondere uitgave. ‘nijntje xxl miffy’ heeft een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren en is daarmee een bijzonder verzamelobject voor de echte liefhebber. Het boek is genummerd en wordt geleverd met een certificaat van echtheid.
De uitgave telt bijna 600 pagina’s die volledig in het teken staan van de krachtige vormgeving van nijntje. De afmetingen zijn 35,5 x 45 x 8 cm. Speciaal voor deze uitgave heeft ontwerper Bob van Dijk een prachtige boekenstandaard ontworpen in de vorm van het beroemde kruisje. 

Dick Bruna – ‘nijntje xxl miffy’ 
Gebonden, 592 pagina’s, € 2.995,00

Datum: woensdag 3 mei 2023 
Aanvang: 20.00 uur
Entree vrij, graag wel even aanmelden in de winkel, telefonisch of via e-mail 
 
 
  
 
PASSEPARTOUT REISGIDSEN VAN EDICOLA DE HELE ZOMER IN DE WINKEL

Ontdek met PasssePartout de leukste bestemmingen dichtbij en verder weg


De Deventer uitgeverij Edicola publiceerde dit voorjaar de 150e titel in de reeks: Friesland, de Friese elf steden en omstreken. In 2013 bescheiden begonnen met De duizend tinten van Toscane en Puglia,  is PassePartout uitgegroeid tot de grootste oorspronkelijk Nederlandstalige reisgidsenreeks in de Benelux.
150 reisgidsen, geschreven door ‘lokale’ Nederlanders en Vlamingen, die de streek, stad en/of regio kennen als geen ander, hun persoonlijke route volgen en hun geheimtips delen. Die keuzes maken weg van de massa en net even een straatje extra inslaan, achter dat ene heuveltje gaan kijken of juist dat kleine riviertje ontdekken. Voor elke bestemming de perfecte reisgids.

Alle reisgidsen van de reeks zijn de komende maanden in de winkel te vinden.   
€ 24,50 per deel   
Zie voor het overzicht edicola.nl.

 

YOKO HEILIGERS IN SALON DE PRAAM

Salon de Praam presenteert Yoko Heiligers: Mensendieren 

‘Mensendieren’ komt voort uit mijn liefde voor dieren. Ik wilde hun schoonheid laten zien en tegelijkertijd tonen hoe vreemd het is dat mensen ze zo verschillend behandelen (ikzelf evengoed). 

Sommige dieren wonen bij ons in huis, sommige dieren bewonderen we in de dierentuin, sommige dieren eten we op. Ze zijn verweven met ons leven: ze spelen een rol in onze verhalen, we vernoemen sterrenstelsels naar ze en ze zijn het leer van onze schoenen. 

Het was voor mij belangrijk om iets te doen met die complexe en fascinerende relatie omdat ik er zelf mee worstelde. Door de verschillende aspecten op deze manier te verbeelden, wordt duidelijk zichtbaar hoe paradoxaal onze relatie met dieren is.

In 2022 verscheen dit prentenboek al in het Italiaans (‘Uominianimali’, Orecchio Acerbo). Het ontving sindsdien meerdere onderscheidingen zoals de Premio Orbil Divulgazione 2023 (een jaarlijkse prijs van Italiaanse onafhankelijke boekhandels) en het werd geselecteerd voor de IBBY Honour List Italia 2023. Franse, Koreaanse en Chinese edities zijn inmiddels ook aangekondigd. 


yokoheiligers.nl

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra