banner 540 zomer

 
     
 
DE BOEKENWEEK IS IN VOLLE GANG

     

      Nog tot en met zondag 19 maart is het Boekenweek, hét leesfeest van ons allemaal. Koopt u voor € 15 aan boeken, dan krijgt u het Boekenweekgeschenk van Lize Spit cadeau. Voor € 5 neemt u ook het Boekenweekessay van Raoul de Jong mee, ‘Boto banja’, een actuele kijk op het thema van de Boekenweek: de pluriformiteit van onze identiteit.

Wij kijken met veel plezier terug op het bezoek van Gijs Wilbrink aan onze winkel afgelopen zaterdagavond en het interview door Albert Reinink. Elke werkdag van de boekenweek is Productiehuis BRUT aanwezig met de Boekencast, live uitgezonden vanuit onze koffiehoek. Op de Facebook-kanalen van de Deventer Boekenweek en BRUT spreken de gasten iedere dag over verschillende aanhakende thema’s. De uitzendingen zijn daar ook terug te kijken.

Maar… de week is nog niet voorbij. Vrijdag en zaterdag zijn er nog literaire voorstellingen in MIMIK, het Burgerweeshuis en de Deventer Schouwburg, onder andere met Abdelkader Benali en zondag is Gerbrand Bakker te gast bij Deventer Literair. Kijk voor het volledige programma op de website deventerboekenweek.nl 

 

 


 

 

PRESENTATIE GELUKSZOEKBOEK WIBO KOSTERS

 


 

HazlitOp maandag 20 maart, de internationale dag van het geluk, presenteert schrijver en oud-stadsdichter van Deventer Wibo Kosters een mini-novelle over gelukszoeken: ‘Hazlit, of het boek van belangrijke en onbelangrijke maar prettige vormen van geluk’.

Hoe kijkt een vreemdeling tegen onze levens en zorgen aan? Dat is de centrale vraag in de mini-novelle die Kosters schreef, een parabel over de westerse kijk op geluk en wat werkelijk belangrijk is in het leven. Dat levert een vervreemdende kijk op onze samenleving door de ogen van Hazlit, opgegroeid in een kleine afgezonderde gemeenschap waar het begrip geluk onbekend is.


Gastdichters
Tijdens de presentatie leest Kosters enkele hoofdstukken voor uit het boek en geven een aantal poëtische gasten, waaronder dichters Alex Gentjens en Caro Pieck, in een voordracht hun kijk op wat geluk al dan niet zou kunnen zijn. Ook wordt het publiek uitgenodigd om hun kijk te geven op belangrijke en onbelangrijke maar prettige vormen van geluk.

Hazlit
Het boek Hazlit, of het boek van belangrijke en onbelangrijke maar prettige vormen van geluk, verschijnt bij uitgeverij Godijn Publishing in de reeks Godijntjes; longreads in diverse genres.
Hazlit kost € 11,99. 


Datum: maandag 20 maart 2023 
Aanvang: 16.30 uur
Entree vrij

 

 


 

 

Salon de Praam presenteert Branka Perosevic: Moment Suprême

 

 


PerosevicGeachte bezoeker,

Een uitnodiging om aanwezig te zijn op 16 februari 2018 bij de opening van Jeff Koons expositie 'Meesterwerken' in de Nieuwe Kerk te Amsterdam was voor mij een echt MOMENT SUPREME.

Ik had al andere bekende kunstenaars ontmoet, zoals Julian Schnabel, Keith Haring, Daniel Spoerri, Sandro Chia, Robin Winters, Ronald Topor.

De opening in de Nieuwe Kerk was stil en sereen, een groot verschil met zijn druk bezochte opening ooit in het Stedelijk Museum, waar ik ook aanwezig was. Trouwens, de hele culturele wereld in Nederland van dat moment was daar. Wij moesten heel lang wachten op de trappen van het Stedelijk Museum voor wij de zalen mochten betreden. Dus tijd genoeg voor mij om al die mensen te bekijken.

Mijn expositie hier in de Salon de Praam is een hommage aan zijn 'Balloon Dog' en mijn hondjes, allebei geïnspireerd door kinderspeelgoed.

Lieve bezoeker, als u geïnteresseerd bent in mijn andere werken kunt u mijn website bezoeken: brankaperosevic.nl


 

 

 
  volg ons op | facebooktwitter  instagram    
 
 
 

 

u kunt zich hier uitschrijven op onze nieuwsbrief

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra