banner 540 zomer

 
     
 
BOEKPRESENTATIE ROB SMOLDERS

     

      


ROB SMOLDERSOp zaterdag 7 januari 2023 presenteert Rob Smolders zijn roman ‘Het meisje niet beminnen. Een kunstenaarsleven’. De Deventenaar schrijft artikelen over kunst en kunsthistorische onderwerpen en is tentoonstellingsmaker en adviseur. Nu verschijnt zijn eerste roman.

Het boek, waar hij acht jaar aan heeft gewerkt, beschrijft het leven van een kunstenaar die zijn leven wijdt aan het schilderen van meisjes. Hij ziet honderden modellen komen en gaan en schept voor hen in zijn atelier een bijzondere, beschermende omgeving. Hij verzet zich tegen alle oordelen die de buitenwacht, om steeds wisselende redenen, over hem uitspreekt.

Bij het naderen van zijn levenseinde vraagt hij zich af hoe hij zijn minutieus bijgehouden modellenboeken kan doorgeven aan iemand die ze als studiemateriaal zal conserveren. Er is, realiseert hij zich, maar één persoon op de wereld die hij met die taak kan belasten.

Waarmee zij voor de vraag staat: horen die intieme boeken in het vuur, of verdienen ze het gered te worden van de vergetelheid?

De kunstenaar Paul van Dongen zal iets vertellen over het ontstaan van de roman. Aansluitend is er gelegenheid het boek af te halen of te kopen.

Rob Smolders – ‘Het meisje niet beminnen’
€ 24,00

Datum: zaterdag 7 januari 2023
Aanvang: 16.00 uur
Entree vrij


 

2023

 Wij wensen u een voorspoedig en gezond 2023!

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra