banner 540 zomer

 
     
 
BOEKPRESENTATIE ROBERT SCHUIT

     

      

Robert Schuit


‘De verhalen van Robert Schuit zijn zo goed dat ik met hem wilde trouwen.’ GERDA BLEES

Zaterdag 5 november om 17 uur presenteert Robert Schuit zijn vierde boek ‘Flessenhart’ bij Boekhandel Praamstra. Zijn vrouw Gerda Blees, onder andere bekend van haar debuutroman ‘Wij zijn licht’ gaat met hem in gesprek. 

Na de voltooiing van zijn laatste boek, waarin hij afscheid van neemt van zijn verloofde en de drank, dreigt schrijver Robert Schuit in herhaling te vallen. Net als zijn literaire alter ego keert hij terug naar zijn grote liefde rosé, en haar maatjes sigaret en defaitisme. Zijn wens om zichzelf te ontstijgen en een beter mens te worden is groot, maar zijn vastbeslotenheid wankel. Laverend tussen zijn verlangens naar vrouwen en substanties, verdriet om verloren liefdes en angst voor de dood van zijn zieke vader probeert hij zichzelf te transformeren en de liefde te vinden. Met een scherp oog voor de absurditeit van de werkelijkheid en de realiteit van het absurde beschrijft hij zijn zoektocht, die hem vanuit zijn lege huis naar Brussel, verlaten stations en kringloopwinkels leidt. Geholpen en tegengewerkt door een heel leger vrouwen, een dominee, oude vrienden en zijn vader vindt hij uiteindelijk het nieuwe leven waar hij naar verlangt. De klassieke tragikomedie krijgt een verfrissend happy end. En passant vindt de schrijver een nieuw literair genre uit: de korteverhalenroman (de kvr)
.
Robert Schuit – ‘Flessenhart’
€ 20,99

Datum: zaterdag 5 november 2022
Aanvang: 17.00 uur
Entree gratis

 

 

  


 

BOEKPRESENTATIE KAREL SMOUTER
 

 

Karel
Smouter
 

Hoe hangt de Nederlandse vlag erbij? 

NRC-Journalist Karel Smouter volgde vanuit zijn standplaats Deventer vanaf het prille begin de boerenopstand die het land blauw-wit-rood kleurde. Hij zag van dichtbij hoe de uitspraak van Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) in september 2019 insloeg als een bom op het Nederlandse platteland, hoe bij steeds meer boerderijen een omgekeerde vlag werd gehesen en hoe Caroline van der Plas (BBB) haar eerste stappen op het campagnepad zette.

In ‘Blauw wit rood’ laat hij zien dat het stikstofprotest een opflakkering is van een veenbrand die al langer in Nederland smeult. Hij beschrijft drie grote kwesties die voor de brandhaarden zorgen: van wie is Nederland? Van wie is het landschap? En: van wie is de microfoon? 

Maar bovenal gaat hij op zoek naar bluswater: hoe overbruggen we de verschillen tussen somewheres en anywheres, boeren en boswachters, conservatieven en progressieven? Want achter de stikstofhorizon wachten nieuwe uitdagingen, zoals de kwaliteit van het Nederlandse water, de energietransitie en, ten diepste, de ruimte in Nederland om te kunnen wonen, leven en werken. En als we niet opletten zijn we straks duurzaam, maar niet langer een samenleving.

Karel Smouter – ‘Blauw wit rood’
€ 15,00

Datum: vrijdag 11 november 2022
Aanvang: 17.00 uur
Entree gratis

 

 

  

 

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra