banner 540 zomer

 
     
 
BOEKPRESENTATIE JAN VAN KESSEL

           

van-Kessel
Op vrijdag 16 september om 17.00 uur wordt de bundel ‘Misschien ben je wel water’ van Jan van Kessel gepresenteerd bij Boekhandel Praamstra. We heten iedereen van harte welkom om dat met ons te vieren.


‘Misschien ben je wel water’ is het nieuwste boek van Jan van Kessel. Het is een bundel over verwondering, het is een verzameling woorden voor onderweg, om zo even open te slaan, te lezen en te voelen wat de tekst met je doet. Een boek om in je binnenzak te stoppen en dicht op je hart te houden.

Met mededogen en vol compassie schrijft Van Kessel over dat wat werkelijk waarde heeft in ons leven. Dat we het uiterlijk vertoon, het klatergoud kunnen inwisselen voor het pure goud. En dat goud is in onszelf te vinden. In alles dat ons al lang is gegeven: in onbaatzuchtigheid, in vrolijkheid, in liefde, in plezier, in vrede, in rust. We hoeven niet op pad, op zoek naar de schat. Hij is al in ons. Wij zijn zelf het goud, de ware schat.

In deze nieuwe bundel beoogt Jan van Kessel de lezer met nieuwe ogen te laten kijken naar het kleine, het eenvoudige, het alledaagse opdat het zonneklaar wordt hoe bijzonder het gewone is.
Misschien ben je wel water wordt op 16 september, 17.00 uur, gepresenteerd bij boekhandel Praamstra, Lange Bisschopstraat 1 in Deventer.

Jan van Kessel – ‘Misschien ben je wel water’
€ 16,00
Datum: vrijdag 16 september 2022
Aanvang: 17.00 uur
Entree vrij

 

  

 

 

 

JUDITH KOELEMEIJER - ETTY HILLESUM, HET VERHAAL VAN HAAR LEVEN

 

KoelemeijerOp donderdag 22 september zal Judith Koelemeijer haar boek presenteren in de Lebuinuskerk, op uitnodiging van boekhandel Praamstra, de Lebuinuskerk, het Etty Hillesum Lyceum en het Etty Hillesum Centrum. 

Ze werd nog geen dertig jaar. Maar wat ze schreef, is nog steeds een bron van inspiratie voor miljoenen. Haar dagboeken en brieven, die over de hele wereld werden vertaald en gepubliceerd, spreken nog altijd onverminderd tot de verbeelding. Maar wie was Etty Hillesum eigenlijk? Welke vrouw gaat schuil achter de mythe die anderen vaak van haar maakten?

Lees meer >> 

 


Judith Koelemeijer – ‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’
Verschijnt 20 september,  512 blz.
Paperback  € 34,95

Aanmelden in de winkel, via mail: [email protected] of telefonisch: 0570-675925 of via de Aanmeldformulier knop.

Datum: donderdag 22 september 2022
Aanvang: 20.00 uur
Entree € 10,00

 

  

 

 

NIEUWE BUNDEL ROBIN BLEEKER

 
Lovend-begonNet verschenen: de nieuwe bundel ‘Wat zo veelbelovend begon’ van voormalig stadsdichter Robin Bleeker.

Robin Bleeker is dichter, liedschrijver en cabaretier. Van 2019 tot 2022 was hij de stadsdichter van Deventer. Hij is een bedachtzame eenling die continu laveert tussen inzoomen en afstand nemen om scherp te kunnen blijven zien. Als schrijver is hij een ambachtsman die in klare taal de grilligheid van het leven en de liefde blootlegt. Hij houdt een spiegel voor door naast het gedroomde beeld de realiteit te tonen, en spaart daarbij zichzelf niet.

Verloren liefde, gemiste kansen en het menselijk tekort vormen de basis van deze bundel, waarin lichtheid en ernst om voorrang vechten. Wat zo veelbelovend begon is een bundeling van gedichten en liedteksten die even diep als toegankelijk, even liefdevol als ironisch, en even romantisch als ontluisterend zijn.

Robin Bleeker – ‘Wat zo veelbelovend begon’
Paperback met flappen en stans, € 20,00


 

  


 

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra