banner 540 zomer

 
     
 
Muzikaal-literaire lezing met Michel Krielaars

     

afbeelding krielaars 590


Muzikaal-literaire lezing met Michel Krielaars (schrijver, Ruslandkenner en chef NRC-boeken), Henriette Schenk (zang) en Ilrina Antonova (piano)

“De klank van de heilstaat”, een boek over musici in de tijd van Stalin.

Al vanaf de beginjaren van de Sovjet-Unie veranderde het Russische muziekleven. Componisten moesten nu muziek maken die dienstbaar was aan de nieuwe socialistische staat en die arbeiders en boeren tot grootse prestaties aan zou zetten. In composities overheersten voortaan eenvoudige melodieën, elementen uit de volksmuziek, het geluid van fabrieksmachines en tractoren en vooral de namen Lenin en Stalin. Lees meer >>

Elk hoofdstuk waarin een componist of musicus besproken wordt, wordt afgewisseld met de muziek van de betreffende componist. De muziek wordt verzorgd door Henriette Schenk (zang) en Irina Antonova (piano).

Datum: zaterdag 9 april
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Boekhandel Praamstra
Entree: € 10,-

Aanmelden kan in de winkel
of door een mail te sturen naar
[email protected]

 

 

 

Rien Renema in Salon de Praam


Renema

Nu te zien in Salon de Praam: Rien Renema.

Sinds vele jaren maakt Rien Renema dagboektekeningen. Er keren meermaals dezelfde onderwerpen en motieven terug in de fraaie tekeningen. Zo zijn er de stadsgezichten, rozen, grafische symbolen en tekeningen naar aanleiding van Rembrandt.

Een selectie van deze laatste tekeningen vormen de basis voor deze tentoonstelling en het speciale kunstenaarsboek ‘Rembrandt overtekend’. Rien werd benaderd door Jeroen Diepenmaat met zijn uitgeverij Hellend Vlak: “Op een zekere dag schoof hij mij een brief door de bus met een proefmodel van een in elkaar geknutseld boekje. Ik zou tekeningen aanleveren en die zouden we dan over uit 1920 stammende Rembrandt boeken heen drukken.”

En zo ging het ook: “We haalden een tiental exemplaren uit elkaar en bedrukten die vervolgens weer met de tekeningen van mijzelf, waarna we ze weer in elkaar bonden met een rode draad. Vervolgens deden we ze in een zwart doosje waarna ik op elk van de vijftig doosjes met rood een ander portret van Rembrandt schilderde. Holger Boswijk voorzag het boekje van een verhaal.” Lees meer >>


De presentatie van deze unieke boeken vindt plaats op
zaterdag 12 maart om 16.00 uur.
U bent daarbij van harte welkom.

 

TIP! DE TWINTIGERS BIJ MIMIK op 13 maart

 

 Foto: Gaby Jongenelende
twintigers boeken 590

 Foto: Gaby Jongenelen

Op zondag 13 maart om 16.00 uur zijn vier debuterende schrijvers Joost Oomen, Loes Wijnhoven, Roos Vlogman en Hans Depelchin te gast bij MIMIK om uit hun werk voor te lezen.

De Twintigers bestaat uit een twaalftal jonge schrijvers, onder leiding van Joost Oomen en Wout Waanders, die allen tijdens de coronapandemie debuteerden. Naast Joost en Wout bestaat de groep uit Simone Atangana Bekono, Valentijn Hoogenkamp, Sholeh Rezazadeh, Mattijs Deraedt, Yentl van Stokkum, Marjolein Visser, Hans Depelchin, Dorien de Wit, Roos Vlogman en Loes Wijnhoven. Aangezien deze schrijvers tijdens de pandemie niet de kans kregen om hun debuten op het podium aan het grote publiek te presenteren, touren zij in 2022 in wisselende samenstelling langs diverse podia in Nederland en België.

Meer informatie en kaarten via MIMIK

 


Tot slot:

We sluiten deze nieuwsbrief af met een gedicht van Remco Campert ‘Verzet begint niet met grote woorden.’ Uitgeverij De Bezige Bij heeft het gedicht sinds deze week geprojecteerd op de zijgevel van hun pand.

 

verzet

 

 

 

 
     
 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra