banner 540 zomer

 
     
  De komende weken worden er bij Boekhandel Praamstra (Lange Bisschopstraat 1) heel veel mooie nieuwe boeken gepresenteerd. Kom vooral kijken en ontmoet de auteurs, u bent van harte welkom!
Om te beginnen een herinnering voor de uitgestelde presentatie van de bijzondere kunstboeken:


RIEN RENEMA boekpresentatie (zaterdag 19 maart)

           

RIEN RENEMAEen selectie van de tekeningen van Rien Renema vormt de basis voor de tentoonstelling in Salon de Praam en het speciale kunstenaarsboek ‘Rembrandt overtekend’. Lees meer >> 


De presentatie vindt plaats op zaterdag 19 maart om 16.00 uur. Reserveren is niet nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAMAGAAI – PAPAGAAI (woensdag 30 maart)


MAMAGAAI – PAPAGAAI

Als je als ouders van jonge kinderen eenmaal het besluit hebt genomen om te gaan scheiden, dan volgt één van de moeilijkste momenten. Je moet het je kinderen gaan vertellen. Dat wil je zo goed mogelijk doen. En hoe begeleid je jouw kinderen tijdens deze lastige fase in hun leven? Mamagaai-Papagaai helpt daarbij. Lees meer >>

 

Mamagaai-Papagaai presenteert in samenwerking met Ma.Ma.kinder- en jeugdcoaching de troostknuffels en het prentenboek "Dubbel Feest voor Gaaiker" bij boekhandel Praamstra in Deventer.


Op 30 maart van 16 uur tot 17 uur zijn Marieke Martens-Volmer (auteur en kinder- jeugd coach) en Eva Zoutenbier (conceptdenker Mamagaai-Papagaai) aanwezig om uitleg te geven over de producten die ingezet kunnen worden bij scheiding.


Eva Zoutenbier en Marieke Martens-Volmer – ‘Dubbel feest voor Gaaiker’
€ 19,95


Er zal een stuk worden voorgelezen uit het boek en er is ruimte om de troostknuffels te zien en vragen te stellen. Kinderen zijn uiteraard ook welkom.


Datum: woensdag 30 maart
Aanvang: 16.00 uur
Toegang vrij, reserveren is niet nodig

 

 

ALMAR OTTEN – Het Alerdinck mysterie
(vrijdag 1 april)

 

          ‘Het Alerdinck Mysterie’. Was Poetin in 1985 te gast op Den Alerdinck?

 

almar ottenHet nieuwste boek van de meermalen bekroonde, Deventer thrillerschrijver Almar Otten speelt zich af op en rond het illustere landgoed Den Alerdinck, onder de rook van Zwolle. De basis van dit boek werd gelegd in vriendschappelijke gesprekken van de auteur met de eigenaar van Den Alerdinck, Wouter Koning. De verhalen die Wouter vertelde over zijn eigen leven, waarin hij veel geld heeft verdiende met de verkoop van diervoeders, en gebeurtenissen op Den Alerdinck vormden de inspiratie voor het schrijven van een boek met het landgoed en zijn bewoners als ankerpunt.
Lees meer >>

 

 

Tijdens de boekpresentatie zal Almar Otten vertellen over totstandkoming van het boek. Hij zal daarbij onder meer ingaan op de opkomst van Poetin en dat combineren met de gebeurtenissen op Den Alerdinck.

Almar Otten – ‘Het Alerdinck mysterie’
€ 20,00

Datum: vrijdag 1 april
Aanvang: 20.00 uur
Toegang vrij, wel reserveren.

Aanmelden kan in de winkel of via de aanmeldknop.

 

 

 

CHRISTINE OTTEN - De ander bestaat niet. Pleidooi voor moed in de literatuur (zaterdag 2 april)

 

 

Christine OttenMet enige regelmaat duikt de stelling op dat de literatuur dood is. Waarmee bedoeld wordt dat de literatuur er niet toe doet en dat hetzelfde geldt voor de schrijver. In het essay De ander bestaat niet rekent Christine Otten af met dat pessimisme. Schrijven is voor haar geen vrijblijvende bezigheid. Ze houdt een vurig pleidooi voor de noodzaak om je als schrijver onvoorwaardelijk te verbinden met je personages en hun thematiek, en daarmee het risico te lopen zélf te veranderen. Aan de hand van haar eigen ontwikkeling als auteur laat ze zien hoe literatuur ingezet kan worden voor emancipatie en persoonlijke bevrijding van schrijver en lezer.

‘(…) de literatuur en het schrijverschap herbergen een potentieel bevrijdende (en daardoor subversieve) kracht die je op zoveel manieren en juist ook op plekken kunt inzetten waar literatuur wordt gezien als ‘niet voor ons’ of ‘hoge kunst’. Dat komt uiteindelijk de literatuur ten goede, want andere stemmen, stijlen en perspectieven krijgen de ruimte.’


Bij het verschijnen van dit essay wil Christine Otten ook in hometown Deventer haar lezers ontmoeten.

Voordracht, interview en signeren van 15 tot 17 uur.

 

Christine Otten - ‘De ander bestaat niet, pleidooi voor moed in de literatuur’Christine Otten - ‘De ander bestaat niet, pleidooi voor moed in de literatuur’
€ 10,00


Datum: zaterdag 2 april

Aanvang: 15.00 uur

Toegang vrij, reserveren is niet nodig.

 

 

 

 

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra