banner

'VOORWOORD’ VAN DEVENTER BOEKENWEEK

a1 logo boekenweek2021
Vorige week meldden we al dat in het kader van het Deventer ‘Voorwoord’ bij de Boekenweek een aantal online activiteiten plaatsvindt. Vandaag aandacht voor één van de programmaonderdelen: de Boekencast.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op deventerboekenweek.nl
en volg de Deventer Boekenweek op Facebook en Instagram.

Boekencast (zaterdag 6 maart om 16.00 uur; 8 tot en met 12 maart om 10.00 uur)

Productiehuis De Nieuwe Oost zendt de hele week het online programma De Boekencast uit, live vanuit Boekhandel Praamstra. Gasten zijn meer en minder bekende Deventer schrijvers, lezers, dichters, singer-songwriters en andere lokale boekenstrijders.

Productiehuis De Nieuwe Oost zendt de hele week het online programma De Boekencast uit, live vanuit Boekhandel Praamstra. Gasten zijn meer en minder bekende Deventer schrijvers, lezers, dichters, singer-songwriters en andere lokale boekenstrijders. Zo zullen onder meer Sophie Tak, stadsdichter Robin Bleeker en enkele van zijn voorgangers, de Deventer uitgevers van Petrichor en Özcan Akyol hun opwachting maken.

De uitzendingen zijn te volgen via de Facebookpagina van Deventer Boekenweek

Op vrijdag 12 maart is de hele uitzending gewijd aan schrijver en performer Tjitske Jansen.

Tjitske-Janseniedereenmoetergenszijn

 

Begin maart verschijnt haar nieuwe bundel poëzie, met als titel ‘Iedereen moet ergens zijn’. Tjitske gaat in gesprek met presentator Dennis Platvoet, draagt voor en gaat in op haar literaire voorkeuren en de auteurs die haar inspireren.Tjitske Jansen is een graag geziene gast in Deventer sinds zij furore maakte met haar voordracht op het Tuinfeest en haar bundels ‘Het moest maar eens gaan sneeuwen’ (2003) en ‘Koerikoeloem’ (2007)
.
‘Iedereen moet ergens zijn’, hardcover, 104 pag. € 18,99

     

Het moment dat een kind opeens weet: ik besta. Weinigen weten de taal te vinden om die ervaring op te schrijven; Tjitske Jansen kan dat. Kraakhelder: ‘Als elfjarige kwam ik op een middag de trap af en wist ik dat ik er was en er niet meer zomaar niet kon zijn. Ik bestond. Daar had ik zelf niet zoveel over te zeggen.’ Zoals uit de titel zowel vervreemding als aanvaarding spreekt, zo is de ‘ik’ even ontredderd als wijs, even verward als begripvol. Die ‘ik’ is een kind dat zich vragen stelt. Over opgroeien, over haar lichaam, over God, over pleegouders, over de fietsenmaker, over zekerheden van anderen, over de tijd. ‘Ik was bijna tien. Dat was snel gegaan. Ik was dus eigenlijk al bijna twintig, dertig, veertig, vijftig, zestig, zeventig, tachtig.’ Zo dreigend kan het besef van de eindigheid zijn. Zo onontkoombaar kun je dat opschrijven.

 

WINKELEN OP AFSPRAAK

Sinds woensdag 3 maart mogen we u weer in de winkel ontvangen, op afspraak.

winkel 580
Boeken bestellen en afhalen is natuurlijk ook nog steeds mogelijk. Boeken afhalen kan na betaling van uw bestelling en reserveren van een tijdslot.Tussen het bestellen en afhalen moet minimaal 4 uur zitten, net als bij een bezoek op afspraak.

Bestellen kan via het bestelformulier op de website of via de Libris webshop (kies voor ‘afhalen in de winkel’), maar u kunt ons ook bellen (0570-675925) of mailen.

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra