banner

 
 

WINKELEN OP AFSPRAAK

Sinds anderhalve week mogen wij u weer in de winkel ontvangen, op afspraak. We genieten ervan weer mensen in de winkel te zien en over onze favoriete boeken te kunnen praten. U bent van harte welkom! Wij zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00-17.00 uur en op maandag van 13.00-17.00 uur. Bel ons even voor een afspraak: 0570-675925.

NET VERSCHENEN: ATLAS VAN DE IJSSEL

atlas ijssel
De IJssel. Een vertrouwde maar onvoorspelbare rivier. Woest en dan weer kalm, rechtlijnig en dan weer kronkelend. Waar veranderingen optreden worden verhalen verteld. Bij de IJssel gaat het om een oerverhaal vanaf de vroege Middeleeuwen, van groei en expansie maar ook van neergang en krimp, en van pogingen de waterstroom telkens weer naar onze hand te zetten.

Atlas van de IJssel vertelt aan de hand van historisch kaartmateriaal en hedendaagse dronefoto’s de ontstaansgeschiedenis van een grote diversiteit aan gebieden die samen de IJsselvallei vormen. Of het nu gaat om de IJssel van vroeger of van nu – de atlas bevat vele unieke beelden die voor het eerst in onderlinge samenhang worden getoond.

Bekijk hier een preview >>

Atlas van de IJssel door Albert Corporaal, Tjirk van der Ziel
€ 29,95


     

 

PAUL VAN TONGEREN IS DE NIEUWE DENKER DES VADERLANDS


paul van tongeren 250 2

Vorige week is Paul van Tongeren benoemd tot Denker des Vaderlands. De in Deventer geboren en getogen filosoof publiceert toegankelijke boeken over onder andere de deugdethiek van Aristoteles en het nihilisme van Friedrich Nietsche.Vorige week is Paul van Tongeren benoemd tot Denker des Vaderlands. De in Deventer geboren en getogen filosoof publiceert toegankelijke boeken over onder andere de deugdethiek van Aristoteles en het nihilisme van Friedrich Nietsche.

paul van
tongeren small

In 'Het wonder van betekenis' doet Marc van Dijk verslag van zijn interviewsessies met Paul van Tongeren tijdens een reis naar Kreta, waar de filosoof een cursus gaf over geluk bij Aristoteles. Het leverde een interessant boek over filosofie, geloof, verwondering en dankbaarheid op.

Het wonder van betekenis door Paul van Tongeren en Marc van Dijk
€ 15,00

     

 

 
 
   
 
 

BOEKPRESENTATIE
ROB SMOLDERS

Nieuw fotoboek van Michael Rhebergen

Judith Koelemeijer
‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’

Ode aan de flora van Deventer
Diverse auteurs

 

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
LEESTIP - Juli Zeh

Peter ten Cate
‘Pub put ploert’

Nino Haratischwili
Het schaarse licht


Salon de Praam