banner 540 zomer

 
     

 

 

IN MEMORIAM A.L. SNIJDERS | PETER MULLER


door Frederike Scholing  
In memorandum


Ik was zestien toen ik A.L. Snijders ontdekte. In de Lochemse boekhandel waar ik lange tijd heb gewerkt vond ik het boek "Niets is zo mooi als nutteloze kennis". Ik kocht het op titel. Ik raakte in de ban van de uitvinder en grootmeester van het ZKV. Pas later ontdekte ik dat hij in Lochem woonde. Hij kwam weleens in de winkel. Ook zijn verschijning maakte indruk. Peter Muller, een boomlange man met een soevereine uitstraling. Ik keek letterlijk tegen hem op.

Zo lang ik hem ken lees ik de korte verhalen die hij per mail aan een beperkt aantal mensen stuurde. Kenmerkend is zijn stilistische finesse en zijn oog voor de gewone man.

Lees meer >>

 

 

 

 

 

 

 

 

-- VADERDAG --

Overmorgen, zondag 20 juni, is het Vaderdag! Bent u nog op zoek naar een mooi cadeau voor de vader(figuur) in uw leven? Wij geven u hieronder een aantal tips.

 

ATLAS VAN DE IJSSEL

 

/atlas-ijsselDe "Atlas van de IJssel" vertelt aan de hand van historisch kaartmateriaal en hedendaagse dronefoto’s de ontstaansgeschiedenis van een grote diversiteit aan gebieden die samen de IJsselvallei vormen. Of het nu gaat om de IJssel van vroeger of van nu – de atlas bevat vele unieke beelden die voor het eerst in onderlinge samenhang worden getoond.
Atlas van de IJssel / Albert Corporaal, Tjirk van der Ziel

Gebonden €29,95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONINKRIJK – JO NESBØ

 

NesboEen ijzingwekkende tragedie over twee broers, één vrouw en een nooit opgeloste moord uit het verleden. Harry Hole is terug naar waar het ooit begon. Hij is weer aan de drank, Rakel heeft hem verlaten, voorgoed dit keer, en hij woont opnieuw op zijn oude adres aan de Sofia Gatan. De politie in Oslo biedt hem een baan aan, maar hij mag alleen nog cold cases onderzoeken. Als na meer dan tien jaar gevangenis Svein Finne, de serieverkrachter en -moordenaar, weer op vrije voeten komt, is Hole ervan overtuigd dat hij opnieuw zal toeslaan.
KONINKRIJK / Jo Nesbø


Paperback € 22,99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAMMERT VOOS - GANNEF

 

Gannef
Een schitterend slotstuk van dit Groningse drieluik. Wat kan Lammert Voos schrijven! Hij brengt de dagelijkse hardheid van het Groningse gajes tot leven in beeldende, poëtische zinnen. In Gannef (dief, schelm, schavuit) lezen we verder over Zwarte Jan, die eerder werd opgevoerd in "Malterfoske" en "Canisius". Zwarte Jan erkent God noch gebod maar is door de oorlog gedwongen keuzes te maken, die hem definitief zullen veranderen. Een personage om niet gauw te vergeten. Een boek dat vraagt om herlezing van het gehele drieluik. Lees dus vooral eerst de voorafgaande delen Malterfoske en Canisius.


Gannef / Lammert Voos
Gebonden € 22,50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE KLEINE RUSSISCHE BIBLIOTHEEK

RussischEen fijne actie van Uitgeverij Van Oorschot: bij aankoop van twee titels uit de Kleine Russische Bibliotheek krijgt u tot en met 31 augustus het deeltje "Vijf Jagersverhalen" van Toergenjev cadeau. In de reeks zijn heel veel mooie pareltjes verkrijgbaar, van onder andere Leo Tolstoi, Isaak Babel en Aleksander Poesjkin. Te mooi om te laten liggen!

De kleine Russische Bibliotheek – diverse auteurs
Paperback € 9,99 per deeltje


 

 

 

 

 

 

 

 

 

HET RECHT VAN DE SNELSTE

 

RechtsnelsteThalia Verkade en Marco te Brömmelstroet wonnen op 5 juni de Brusseprijs 2021 met hun boek "Het recht van de snelste". Hoe ons verkeer steeds asocialer werd. Zij namen een cheque van € 10.000,- in ontvangst. ‘Een verrassend boek voor alle juryleden. Het biedt veel ongekende inzichten in verkeer en mobiliteit, stelt overtuigend de vraag hoe belangrijk mobiliteit eigenlijk is en suggereert daarop een antwoord. Het recht van de snelste is een dwingende nadenker,’  aldus het juryrapport.
Het recht van de snelste. Hoe ons verkeer steeds asocialer werd.

Thalia Verkade ; Marco te Brömmelstroet

Paperback € 20,00

 


 MET PRAAMSTRA MEE NAAR DE LANGE B

 


Zoals u vast al weet, gaat de winkel in september verhuizen naar Lange Bisschopstraat 1. Nu de verhuizing langzamerhand in zicht komt, houden wij u de komende tijd op de hoogte van de voorbereidingen.


De planning wordt inmiddels steeds concreter. Vanaf 5 september gaan wij beginnen op de bovenverdieping de boeken uit de boekenkasten te verplaatsen naar verrijdbare containers. We gaan de kasten uit elkaar halen, schoonmaken en verhuizen. Op de nieuwe locatie begint de interieurbouwer met opbouwen. Langzamerhand worden dan in de loop van twee weken ook de boeken verhuisd, waarbij we van boven naar beneden werken.

Op het moment dat het grootste deel van de boeken aan de Lange Bisschopstraat staat, halverwege september, gaan de deuren open op de nieuwe plek. Gedurende de verhuizing houden we u natuurlijk op de hoogte van de vorderingen op onze sociale kanalen.

 

 

 
     
 
     
 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra