bannerr

 
     
 
ESTHER KOKMEIJER IN SALON DE PRAAM


Esther-Kokmeijer

Terra Nullius - Eigendom en pionieren op ijs
Collectie van kaarten van Antarctica met correctietape 2013-heden
Antarctica is altijd een continent geweest dat de verbeelding aanspreekt. Niet alleen vanwege de geïsoleerde omgeving, barre natuurlijk omstandigheden en indrukwekkende sereniteit, maar ook vanwege de aanwezige premisse van het onaangetaste niemandsland. Sinds 1961, toen het Antarctisch Verdrag werd getekend, is het continent als reservaat voor vredelievend wetenschappelijk en milieutechnisch onderzoek aangemerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Esther


Ik ben begonnen om historische en hedendaagse landkaarten van Antarctica te verzamelen, waarbij de steeds wisselende en soms overlappende toe-eigeningen zichtbaar zijn. De kaarten zijn vanuit verschillende invalshoeken en functies gemaakt en tonen ieder hun specifieke informatie, zoals historische expedities, onderzoekstations, geografie en geologie, terreintypen, contouren en geschiedkundige claims. Vanuit de benadering om Antarctica als een ongeschonden continent te willen blijven zien, heb ik met correctietape detaillering op de kaarten gemaskeerd.
Meer informatie via deze link of op estherkokmeijer.nl

Esther Kokmeijer neemt ook deel aan de IJsselbiënnale.

 

 

 

 

 

IJSSELBIËNNALE


IJsselbiennale

Van 18 juni tot en met 19 september kunt u op pad in het kader van de IJsselbiënnale. Deze internationale kunstroute langs de IJssel bestaat uit een buitententoonstelling van 120 km, met werken van maar liefst 27 kunstenaars en een gevarieerd programma vol theater, muziek en kunst. Ook voor deze editie van de IJsselbiënnale brengen we weer een mooie reisgids en routekaart uit. De routekaart is noodzakelijk om je weg te vinden naar ieder kunstwerk.

De reisgids zit bomvol informatie over de kunstwerken en het landschap onderweg. Bovendien fijn als naslagwerk achteraf!Van 18 juni tot en met 19 september kunt u op pad in het kader van de IJsselbiënnale. Deze internationale kunstroute langs de IJssel bestaat uit een buitententoonstelling van 120 km, met werken van maar liefst 27 kunstenaars en een gevarieerd programma vol theater, muziek en kunst. Ook voor deze editie van de IJsselbiënnale brengen we weer een mooie reisgids en routekaart uit.

De routekaart is noodzakelijk om je weg te vinden naar ieder kunstwerk. De reisgids zit bomvol informatie over de kunstwerken en het landschap onderweg. Bovendien fijn als naslagwerk achteraf!


Routekaart € 12,50
Reisgids € 17,50
Set reisgids en routekaart samen € 25,00

 

 

 

MET PRAAMSTRA MEE NAAR DE LANGE B. - OPRUIMINGZoals u vast al weet, gaat de winkel in september verhuizen naar Lange Bisschopstraat 1. Nu de verhuizing langzamerhand in zicht komt, houden wij u de komende tijd op de hoogte van de voorbereidingen.

Bij zo’n grote verhuisoperatie is elk boek dat we niet hoeven meenemen er één. Daarom zijn we deze week gestart met een extra opruiming. Heel veel boeken zijn nu stevig afgeprijsd! Komt u ook even snuffelen in de blauwe kratten?

En omdat we stoppen met CD’s gaan die allemaal in de opruiming!

 

 

 
     
 
     
 
     
 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra