banner 540 zomer

 
     
 
CLEMENS HOGENSTIJN, ‘AAN DE RAND VAN DE STAD’

     

      

boekcover

Een nieuwe kijk op Deventer! De geschiedenis en topografie van Deventer komen in deze uitgave niet op de gebruikelijke manier aan de orde. Niet het stadscentrum binnen de ommuring vormt het uitgangspunt, maar het gebied dat direct daarbuiten is gelegen: de stadsvrijheid ofwel het schependom. In deze rafelrand van de stad had de magistraat van Deventer het voor het zeggen.

 

Op basis van een uitgebreid bronnenonderzoek geeft de auteur een samenhangend beeld van de omvang en betekenis van dit gebied. Aan de orde komen onder meer de landweren en de verdedigingswerken, belegeringen, de rol van het water, de Deventer Enk, de stadsweiden, de oeververbindingen, het park de Worp en het tuinengebied de Hoven. Het verhaal begint in de Middeleeuwen en loopt door tot de 19de eeuw. Toen was aan de stadsvrijheid voor altijd een einde gekomen.Clemens Hogenstijn - ‘Aan de rand van de stad’. De stadsvrijheid van Deventer.

Paperback € 19,00

Boekpresentatie vrijdag 22 oktober, 17.30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

ONTMOETING MET TAMSIN CALIDAS, AUTEUR VAN ‘IK BEN EEN EILAND’

 

 

Boekcover

Ik ben een eiland’ kwam in vertaling uit in april en was meteen een groot succes. Het verhaalt over het leven op een eiland in de Hebriden dat niet de idylle wordt die aanvankelijk is voorzien. Een verhaal over het buitengewone vermogen van de natuur om wanneer je alles verloren hebt in je behoeften te voorzien. Een magnifiek boek over eenzaamheid, veerkracht en zelfontdekking.

Tamsin Calidas is in Nederland voor optredens bij Crossing Border en bezoekt ook onze boekhandel. Wij hebben ruimte voor een beperkt aantal bezoekers.

Vrijdagavond 5 november, 20.00-22.00 uur. Entree € 10,00 incl. consumptie.

Reserveren in de winkel of via de website >>
 

NB. Corona toegangsregels zijn van toepassing

Tamsin Calisas - ‘Ik ben een eiland’, paperback € 22,99

 

 

 

 

 

 

 

Verhalen van Lia en Holger in Salon de Praam

 

Boekcover 
Speciaal voor de opening van het nieuwe pand van Boekhandel Praamstra en de nieuwe tentoonstellingsplek voor Salon de Praam wordt een keuze uit de collectie van Deventenaren Lia van Reisen en Holger Boswijk getoond.

Tijdens hun vele reizen laten zij regelmatig het oog vallen op bijzondere vondsten. Kunstwerken van onbekende makers, opgeduikeld in ateliers en winkels in binnen- en buitenland. Lees meer >>

 

 


 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra