banner 540 zomer

 Almar Otten  "Gevallen engelen"

 

Download hier een leesfragment >>

Vijf studenten wonen in een vervallen landhuis. Hun mysterieuze buurman, een filosoof, daagt hen uit om op zoek te gaan naar de waarheid. De twee vrouwen en drie mannen laten zich meevoeren in confronterende experimenten over waarheid, jeugdtrauma’s en seksualiteit, gebaseerd op de ideeën van Michel Foucault.

Ze komen daarmee gevaarlijk dicht bij elkaar. Hun vriendschap kan de loodzware last van het laatste experiment niet dragen. Ze verlaten het landhuis om een eigen leven op te bouwen maar beloven dat ze elkaar na vijfentwintig jaar opnieuw zullen ontmoeten. Dat gebeurt. Een dramatische apotheose volgt.

'Gevallen engelen' is een meeslepend vertelde, rauwe roman over identiteit, vriendschap en de noodzaak tot verandering. Het is Almar Otten's eerste ‘echte’ roman en ook de eerste roman die AFdH Uitgevers publiceert.

384 pagina’s, Paperback € 24,50

  

 

Een avond van ‘Gevallen engelen’,
Almar Otten in gesprek met Chrisjan van Marissing over zijn nieuwe boek


Begin april kwam Almar Otten’s roman ‘Gevallen engelen’ uit. Hij besteedde 12 jaar aan het schrijven daarvan, jaren waarin hij zijn schrijfkunst aanscherpte met een 11-tal thrillers, terwijl deze roman nu zijn ware ambitie blijkt te zijn geweest. De eerste reacties zijn er inmiddels. Van Almar zelf, die tijdens interviews spreekt over het verschil met zijn eerdere boeken, in de mate waarin hij zich zelf nu bloot geeft bijvoorbeeld. Maar ook van lezers, die positief zijn en spreken over een heftig rauw boek, dat je als lezer onder de huid kruipt en niet meer los laat. Iemand stelt op facebook zelfs Almar beter te vinden dan Peter Buwalda.

Zelf ben ik er zeer van onder de indruk. Almar is er in geslaagd een hecht geconstrueerd boek te schrijven, dat je bij de stropt grijpt met niets ontziende eerlijkheid. Als lezer voert hij je mee met de angsten en verlangens van zijn personages, die overtuigend en met scherp inzicht in de menselijke geest zijn opgevoerd. Met zoveel vaart dat je in no time 400 pagina’s uit hebt en verlangt naar meer.

Hoe dan ook een boek dat de tongen los maakt, dat intrigeert en vraagt om nadere beschouwing.
Daar gaan wij een speciale avond aan wijden, en wel op donderdag 13 juni, ’s avonds om 20.00 uur.

Almar Otten gaat met mij in gesprek over het boek en over het leven.
Chrisjan van Marissing

Toegang vrij, reserveren in de winkel, per telefoon 0570-675925,
of via het inschrijfformulier >>

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra