banner 540 zomer

Lodewijk Asscher, interview door Bep Spa over ‘Opstaan in het Lloyd Hotel’

Zaterdag 11 mei ontvangen wij Lodewijk Asscher. De gedreven voorman van de PvdA zal worden geïnterviewd door Bep Spa, het al even gedreven oud-raadslid voor de PvdA in Deventer. Aanleiding voor het bezoek is het boek ‘Opstaan in het Lloyd Hotel’ dat onlangs verscheen. Hierin schrijft Lodewijk Asscher openhartig over zijn persoonlijke en politieke ervaringen. Hij vertelt over de dilemma’s waarvoor hij zich geplaatst ziet en verbindt deze aan de drijfveren die hem tot een van de meest bevlogen politici van Nederland maken. Thema’s als vrijheid, werk, onderwijs, Europa, identiteit, moraal, kortom alles waar een politicus mee kan worstelen, komen aan bod.  De titel is ontleend aan zijn schrijfplek: het Lloyd Hotel in Amsterdam.

Lodewijk Asscher was wethouder van Amsterdam, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vicepremier en is partijleider van de PvdA. Asscher zat op dezelfde lager school in Den Haag als Mark Rutte, maar niet tegelijkertijd. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Bep Spa is het boegbeeld van de PvdA in Deventer. Ze was raadslid en voorzitter van de gemeenteraad, maar bestierde ook het restaurant op het Vogeleiland, was uitbater van een café, speelt Queen Victoria tijdens het Dickensfestival en is gastvrouw van Het Deventer Verhaal. Afgelopen maart was zij als Boekenweekburgemeester hét gezicht van de Deventer Boekenweek.

Lodewijk Asscher vs Bep Spa
Zaterdag 11 mei, aanvang 17.00
Gratis toegang, maar wel graag aanmelden via boekhandelpraamstra.nl of 0570-67592

''Opstaan in het Lloyd Hotel', 240 pag. , paperback, € 22,50

 
 De voor zondag 5 mei geplande lezing van
Rob Smolders is uitgesteld tot zondag 19 mei.
 Graag aanmelden via boekhandelpraamstra.nl


 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra