banner 540 zomer

 Alexander Reeuwijk vertelt over zijn reizen naar Iran

In samenwerking met Saffraan Reizen organiseren wij op maandagavond 16 september een lezing van Alexander Reeuwijk over Iran.

Iran, het land van dichters, ayatollahs, sjahs en de mooiste islamitische architectuur ter wereld, is voor velen een mysterie. Toch is het een van de belangrijkste landen in het hart van het Midden-Oosten, prominent op de oude handelsroutes en heeft het een eeuwenoude bewogen geschiedenis. Ook nu nog is Iran een belangrijke speler in de wereldpolitiek. In het afgelopen decennium reisde schrijver Alexander Reeuwijk meerdere malen van Istanbul naar Teheran en verder naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd. Hij maakte er vrienden, sprak er met mullahs en probeerde het land te doorgronden en de bevolking te begrijpen. Tijdens een lezing van ruim een uur vertelt Alexander, aan de hand van prachtige beelden, over zijn reizen, oude reisverhalen, Iran en de Iraniërs. Daarna is het uiteraard mogelijk om alles te vragen over Iran, reizen en boeken.

Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver en reiziger, met een voorkeur voor Azië, natuurlijke historie en oude reisverhalen. In zijn boeken combineert hij persoonlijke observaties met verhalen van reizigers uit het recente en verre verleden. Met zijn boek Reizen tussen de lijnen; dwars door Indonesië met Alfred Russel Wallace stond hij op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2014. Momenteel werkt hij aan een boek over Zuid-India. alexanderreeuwijk.nl

Saffraan Reizen is een reisspecialist die zich toelegt op bestemmingen in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal Azië.

Lezing Alexander Reeuwijk, boekhandel Praamstra , maandag 16 september, aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00 incl koffie en een drankje, reserveren in de winkel, telefonisch of via boekhandelpraamstra.nl

   

 

 Berry Saldaña Thielking in Salon de Praam

De Arnhemse free-lance fotograag Berry Saldaña Thielking (NL 1970) werkt zowel in opdracht als aan langdurige persoonlijke projecten. Zijn fotografie richt zich op de kwetsbaarheid van individuen en groepen, waarin hij zijn onderwerp op een zo natuurlijk mogelijke manier probeert te benaderen. Ook is hij werkzaam als docent fotografie en vormgeving bij de opleiding Media en Design in Nijmegen.

De tentoongestelde docentenserie laat portretten en stillevens zien die gemaakt zijn op zijn oude middelbare school. De afgebeelde personen zijn docenten geweest van de fotograaf. In de media (en met name de fotografie) worden docenten vaak stereotiep afgebeeld. De werkelijkheid ligt echter genuanceerder. Met de serie heeft Saldaña Thielking getracht het individu te tonen dat voor de klas staat, de docent die daar ondanks de voortdurend veranderende omgeving en inhoud van zijn beroep, blijft staan.

Expositie in Salon de Praam, 17 augustus t/m 28 september.

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra