U kunt op vier manieren bij ons bestellen:

rechtstreeks per email of via het bestelformulier of telefonisch (0570-675925) of via de webshop om af te halen in de winkel of om thuis te laten bezorgen.

 

Alied van der Meer nodigt u uit voor de presentatie van Beloembelat

 

Ter gelegenheid van twee jaar stadsdichterschap van Deventer presenteert Alied van der Meer de bundel Beloembelat. Gedichten, beschouwingen en verhalen over mensen, bomen, bochten, bijen, meteorieten, postbodes, putdeksels en andere opvallend onopvallende verschijnselen in deze IJsselstad. Met muzikale begeleiding van saxofonist Lotte Pen.

28 juni, 17.00 uur, Boekhandel Praamstra, Lange Bisschopstraat 1, Deventer  

Tekst op de achterflap:
In alles wat mooi is zit een bocht’

Twee jaar lang, van ’22 tot 24 was Alied van der Meer stadsdichter van Deventer.

Met de selectie van gedichten, woorden en zeer korte verhalen in deze bundel stelt ze scherp op het opnieuw zien en waarderen van de kracht die er uitgaat van vreemdsoortigheid -zo u wilt diversiteit- in alle levensgebieden. De taal, de woorden, de mensen, hun merkwaardige hobby’s en obsessieve bezigheden, de bomen, korstmossen, planten, pony’s grondlagen en putdeksels van Deventer. Het geheel getuigt van een naarstig zoeken naar de schoonheid, samenhang en noodzaak van al deze deelverzamelingen. Een kleine troost in tijden van versnippering.

 Met dank aan de inspiratie die Deventer en haar inwoners elke dag bieden. 


 

Als ik je eenmaal mijn verhaal heb verteld
Christine Otten


otten 265Van Christine Otten, een geweldig auteur met wortels in Deventer, is onlangs deze nieuwe roman verschenen. ‘Als ik je eenmaal mijn verhaal heb verteld’ werd door Maaike Meijer ‘Een fonkelend boek, verbazend hedendaags en van zeldzame schoonheid’ genoemd.

Na twaalf jaar detentie probeert Anir Achour ‘buiten’ een nieuw leven op te bouwen. Op het bureau van de reclassering ontmoet hij Emma van Koningsbruggen. Emma vindt in Anir de ervaringsdeskundige die ze nodig heeft voor haar proefschrift. Wat begint als een gelijkwaardige deal tussen twee gelijkgestemden, wordt al snel een intieme en broeierige vriendschap, waarbij de wetenschappelijke context naar de achtergrond lijkt te verdwijnen.

 

‘Otten is een van de weinige Nederlandse auteurs bij wie engagement geen modewoord is; het vormt de kern van een gloeiend, zelfbewust en virtuoos schrijverschap.’ – Abdelkader Benali

Crhistine Otten
Als ik je eenmaal mijn verhaal heb verteld
Paperback, € 20,99


 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info