U kunt op vier manieren bij ons bestellen:

rechtstreeks per email of via het bestelformulier of telefonisch (0570-675925) of via de webshop om af te halen in de winkel of om thuis te laten bezorgen.

 

OPROEP

 

boekenprijs 590

Boeken lezen is van grote waarde voor mens, samenleving én economie. Boeken zijn de dragers van onze cultuur en laten mensen van jongs af aan ook andere werelden en gezichtspunten zien. Taalvaardigheid en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, op school en op de arbeidsmarkt.

Terecht dus dat in het hoofdlijnenakkoord staat dat leesvaardigheid absolute prioriteit krijgt en het bevorderen van de Nederlandse taalvaardigheid een kerntaak wordt van het hoger onderwijs.

De voorgenomen hogere btw op (kinder)boeken zal echter leiden tot een forse prijsverhoging. Dat maakt boeken minder toegankelijk. Een slechte zaak, want het Nederlandse (kinder)boek is dé basis van lees- en taalvaardigheid.

Juist daarom moet boeken lezen zo laagdrempelig mogelijk zijn en daarbij hoort een laag btw-tarief. Nederland is er in 2024 nóg meer bij gebaat dat het boek bereikbaar blijft voor jong en oud, ook voor mensen met een kleinere beurs!

We roepen daarom iedereen op deze petitie te tekenen en te zorgen dat de btw op boeken laag blijft.

NAAR DE PETITIE >>

 

JAN KLOEZE SIGNEERT

 

Kloeze   starfighter 265

 

Zaterdag 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur signeert Jan Kloeze zijn romandebuut Starfighter bij boekhandel Praamstra.

Het is een vorm van thuiskomen. Want bijna dertig jaar woonde Jan in Deventer, eerst in Colmschate en later in de binnenstad. Hij werkte er als correspondent voor wat toen nog het Deventer Dagblad heette en combineerde dat met een drukke baan in het Deventer Ziekenhuis. Daarna begon hij zijn eigen mediabureau. Driehoeksverhouding De laatste jaren concentreerde hij zich op de roman die al jaren in zijn kop zat: ‘Starfighter’, een literaire roman over een brisante driehoeksverhouding in het gezin met vader, zoon (Job) en moeder, waarin de vader steeds meer geïsoleerd raakt. De moeder lijdt aan een onverwerkt trauma, opgelopen aan het begin van haar huwelijk. Dat trauma bepaalt haar verdere levensloop. lees meer >>

 

FLITSBEZOEK YVETTE VAN BOVEN


EASY 265Eveneens op zaterdag 25 mei is Yvette van Boven een half uurtje in de winkel in het kader van de tweede Yvette van Boven tiendaagse!

Ze signeert dan haar nieuwe boek ‘Easy. Simpel, snel & voor elke dag: de beste recepten uit Libelle’.

Al ruim twaalf jaar schrijft Yvette wekelijks recepten voor Libelle. Haar recepten zijn altijd door iedereen te bereiden en de boodschappen ervoor moeten overal in Nederland te koop zijn.
Alles simpel, heel lekker, makkelijk, en natuurlijk altijd verrassend.
Gerechten die het hele jaar door in een handomdraai op tafel staan, voor een makkelijke maandag in de lente, een doodgewone dinsdag in de zomer, een donkere donderdag in de herfst of een vrolijke vrijdagmiddag in hartje winter.

Yvette van Boven – ‘Easy’
Paperback met flappen, € 29,99
Datum: zaterdag 25 mei 2024
Tijd: 16.30-17.00 uur


 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info