BOEKPRESENTATIE ALFRED BRONSWIJK – HET KRUIS

 

het kruisOp vrijdag 23 februari bent u van harte welkom bij de boekpresentatie van stadgenoot Alfred Bronswijk in de winkel. Dan verschijnt ‘Het kruis. Biografie van een symbool, kunst, traditie, geschiedenis’.

In ‘Het kruis’ neemt Alfred Bronswijk lezers mee op reis naar de oorsprong van het symbool van het kruis. Het kruis staat nu bekend als het centrale symbool in het christendom, maar dat is niet altijd zo geweest. Dit boek vertelt over de bewogen geschiedenis van het kruis op een ontdekkende manier. Niet alleen over de vele verschijningen in de kunst en de samenleving, maar ook over de theologische gedachten achter al die verschillende uitingen. Het kruis dook echter niet alleen op in een religieuze context, er waren ook politieke bedoelingen. Vaak werd het kruis als symbool misbruikt. Daarom gaat dit boek ook over godsdienstoorlogen en kolonisatie.

Dr. Alfred C. Bronswijk is theoloog en publicist en was werkzaam als buitenland-pastor, in het radiopastoraat, het onderwijs en de kerken. Naast pastorale boeken schreef hij geloofspoëzie, tal van liederen, eigentijdse gebeden en een boek over bijbelse feestteksten.

Alfred C. Bronswijk – ‘Het kruis’
Paperback, € 24,99

Datum: vrijdag 23 februari 2024
Aanvang: 17.00 uur
Toegang vrij 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info