NIJNTJE XXL MIFFY – COLLECTOR’S ITEM

 


 In dit prachtig uitgegeven boek ligt de focus op Dick Bruna als baanbrekend illustrator. Bruna’s werk is bedrieglijk simpel. De herkenbare, ogenschijnlijk kinderlijke vormen en kleuren zijn in werkelijkheid zeer weldoordacht. Juist de verregaande stilering en vereenvoudiging geven Bruna’s illustraties hun krachtige uitwerking, op jong en oud. 

De illustraties van Bruna zijn visionair en vooruitstrevend. Hij raakte geïnspireerd door avant-gardisten zoals Braque, Picasso, Matisse en Léger. Het kleurgebruik, het ontbreken van perspectief en de eenvoud in het werk fascineerde hem. Hij begon zelf te experimenteren met een eenvoudig, helder kleurgebruik en het weglaten van details. Nergens wordt Bruna’s visie, vakmanschap, en de kunst om met kleur ruimtelijkheid in het platte vlak te creëren duidelijker dan in zijn beroemdste creatie: nijntje.

Uitgeverij Komma heeft in nauwe samenwerking met Mercis Publishing gewerkt aan deze bijzondere uitgave. ‘nijntje xxl miffy’ heeft een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren en is daarmee een bijzonder verzamelobject voor de echte liefhebber. Het boek is genummerd en wordt geleverd met een certificaat van echtheid.
De uitgave telt bijna 600 pagina’s die volledig in het teken staan van de krachtige vormgeving van nijntje. De afmetingen zijn 35,5 x 45 x 8 cm. Speciaal voor deze uitgave heeft ontwerper Bob van Dijk een prachtige boekenstandaard ontworpen in de vorm van het beroemde kruisje. 

Dick Bruna – ‘nijntje xxl miffy’
Gebonden, 592 pagina’s, € 2.995,00Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Optische verschijnselen in Nederland
Peter Paul Hattinga Verschure

Het verborgen leiderschap
van oudste dochters

Aike Borghuis

Charlotte Dematons 
Sinterklaas

Ilja Leonard Pfeiffer
Akibiades

 

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
LEESTIP
Peter Matthiesen en Sylvain Tesson

Özcan Akyol
Afslag 23

Arnout van Cruyningen
De Hanze

Bruce Springsteen Compleet 265


Salon de Praam

© 2023 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info