Salon de Praam presenteert Yoko Heiligers: Mensendieren

 

Perosevic

‘Mensendieren’ komt voort uit mijn liefde voor dieren. Ik wilde hun schoonheid laten zien en tegelijkertijd tonen hoe vreemd het is dat mensen ze zo verschillend behandelen (ikzelf evengoed).

Sommige dieren wonen bij ons in huis, sommige dieren bewonderen we in de dierentuin, sommige dieren eten we op. Ze zijn verweven met ons leven: ze spelen een rol in onze verhalen, we vernoemen sterrenstelsels naar ze en ze zijn het leer van onze schoenen.

Het was voor mij belangrijk om iets te doen met die complexe en fascinerende relatie omdat ik er zelf mee worstelde. Door de verschillende aspecten op deze manier te verbeelden, wordt duidelijk zichtbaar hoe paradoxaal onze relatie met dieren is.

In 2022 verscheen dit prentenboek al in het Italiaans ('Uominianimali’, Orecchio Acerbo). Het ontving sindsdien meerdere onderscheidingen zoals de Premio Orbil Divulgazione 2023 (een jaarlijkse prijs van Italiaanse onafhankelijke boekhandels) en het werd geselecteerd voor de IBBY Honour List Italia.

2023. Franse, Koreaanse en Chinese edities zijn inmiddels ook aangekondigd.

yokoheiligers.nl

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info