Vacature
administratief medewerker
Joke van Vliet
Wanneer de herten komen
Christine Otten
De ander bestaat niet...
Shortlist Libris Literatuurprijs

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips

Giorgio Bassani
De tuin van de familie Finzi-Contini
Almar Otten
Het Alerdinck mysterie
BOEKPRESENTATIE
POSITIEF OUDER
Marja Koenraad in
Salon de Praam

 

CHRISTINE OTTEN - De ander bestaat niet. Pleidooi voor moed in de literatuur (zaterdag 2 april)


Christine OttenMet enige regelmaat duikt de stelling op dat de literatuur dood is. Waarmee bedoeld wordt dat de literatuur er niet toe doet en dat hetzelfde geldt voor de schrijver. In het essay De ander bestaat niet rekent Christine Otten af met dat pessimisme. Schrijven is voor haar geen vrijblijvende bezigheid. Ze houdt een vurig pleidooi voor de noodzaak om je als schrijver onvoorwaardelijk te verbinden met je personages en hun thematiek, en daarmee het risico te lopen zélf te veranderen. Aan de hand van haar eigen ontwikkeling als auteur laat ze zien hoe literatuur ingezet kan worden voor emancipatie en persoonlijke bevrijding van schrijver en lezer.

‘(…) de literatuur en het schrijverschap herbergen een potentieel bevrijdende (en daardoor subversieve) kracht die je op zoveel manieren en juist ook op plekken kunt inzetten waar literatuur wordt gezien als ‘niet voor ons’ of ‘hoge kunst’. Dat komt uiteindelijk de literatuur ten goede, want andere stemmen, stijlen en perspectieven krijgen de ruimte.’

Bij het verschijnen van dit essay wil Christine Otten ook in hometown Deventer haar lezers ontmoeten. Voordracht, interview en signeren van 15 tot 17 uur.

Christine Otten - ‘De ander bestaat niet, pleidooi voor moed in de literatuur’
€ 10,00

Datum: zaterdag 2 april
Aanvang: 15.00 uur
Toegang vrij, reserveren is niet nodig

Bestel via ons formulier >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor