Michael Rhebergen - De laatste riviervissers 

 

michael rhebergen 265Michael Rhebergen is een onafhankelijke documentaire fotograaf en visueel onderzoeker uit Deventer, wiens werk zich richt op sociaal-culturele thema’s, mensenrechten- en milieukwesties.

Hij reisde naar meer dan dertig verschillende landen in delen van Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Europa. Zijn werk is internationaal tentoongesteld en gepubliceerd. Tot zijn opdrachtgevers behoren onder meer National Geographic, The Washington Post, De Groene Amsterdammer, De Volkskrant, The Telegraph, Courrier International, NRC, De Correspondent.

Onlangs verscheen bij uitgeverij Blauwdruk zijn eerste boek, een verhaal van de laatste riviervissers. Over twee mannen op de Nederlandse rivieren, vader en zoon, die als een van de laatsten in ons land kunnen bestaan van wat zij met hun netten vangen. Fotograaf Michael Rhebergen heeft de vissers meer dan vijf jaar gevolgd. Hij ging mee het water op, leerde over de invloed van de maanstand op de visvangst. En dat het hedendaagse vissersbestaan meer betekent dan het vangen van vis. Met dit document geeft hij een unieke kijk in een bijna uitgestorven wereld.

 

 

 

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Optische verschijnselen in Nederland
Peter Paul Hattinga Verschure

Het verborgen leiderschap
van oudste dochters

Aike Borghuis

Charlotte Dematons 
Sinterklaas

Ilja Leonard Pfeiffer
Akibiades

 

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
LEESTIP
Peter Matthiesen en Sylvain Tesson

Özcan Akyol
Afslag 23

Arnout van Cruyningen
De Hanze

Bruce Springsteen Compleet 265


Salon de Praam

© 2023 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info