Annet van der Kamp 265Salon de Praam presenteert recent werk van Annet van der Kamp: keramiek, schilderijen en glasobjecten.

“Kandelaren, vazen, tekeningen, tegeltableaus, gedenkmonumenten, huisaltaren, een schoolhek of haar eigen huts: ‘alleskunstenaar’ Annet van der Kamp draait nergens de hand voor om.”

Haar werk is harmonisch van aard en draait rond het onderzoek naar ritme en verdeling. Soms bedient van der Kamp zich van een organische beeldtaal, soms is de geometrie leidend. Veel van haar werken hebben hetzelfde formaat. Zonder haar handschrift en expressie te veronachtzamen laat Annet zien welk scala aan artistieke ideeén zij heeft wanneer zij met welk materiaal dan ook aan de slag gaat. De gevoeligheid van haar composities laten ruimte aan de kijker over om in te vullen waar het in de kunstwerken over zou kunnen gaan.

“Annet van der Kamp (1959) woont en werkt in de voormalige dorpsschool van de wyk Berkum by begraafplaats Bergklooster in Zwolle. Ze voelt zich thurs in ateliers en scholen. Al tientallen jaren geeft ze teken- of keramieklessen en kunsteducatie, voornamelyk aan bastsschoolleerlingen. Zelfs na schooltyd in hun vrye tyd komen ruim honderd kinderen in Staphorst naar haar workshops.”

Door deze lessen ontstond bij Annet het idee voor het boek “Dieren ABC”, dat dit jaar verscheen. Dit boekje is te koop bij Boekhandel Praamstra.

bron: Marion Groenewoud

Meer informatie op www.artkamp.nl

Gouden Grote Letter boeken gepresenteerd 

Ode aan de flora van Deventer
Diverse auteurs

Beste boek van Overijssel 2022

Jan van Kessel
Misschien ben je wel water

 

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

LEESTIP
Onder moeders vleugels

Nino Haratischwili
Het schaarse licht


Salon de Praam