Jan Verburg in Salon de Praam

 

Verburg 220Jan Marinus Verburg (1949) wordt geboren met een potlood in zijn hand in Groningen en brengt zijn jeugd door in Amsterdam en Zutphen. In 1967 belandt hij op de AKI in Enschede.
Er volgt een eerste uitgebreide kennismaking met de grote namen uit de kunstgeschiedenis. De ‘meesters van weleer’ blijken een onuitputtelijke bron waaruit verschillende elementen en motieven blijven opduiken in zijn latere werk.Voor iemand die vertrouwd is met de helden uit de schilderkunst is er de herkenning van iconische schilderijen: Hans Baldung Grien, Goya, William Blake,Theodore Géricault en Otto Dix zijn slechts enkele van de kunstenaars die in een halve eeuw kunstenaarschap de revue passeren.
In 1977 breekt Jan door met het boek Tom Tippelaar, een beeldverhaal met tekst van Annie M.G. Schmidt, waar Jan in 1978 het Gouden penseel voor krijgt toegekend. Dit legendarische boek wordt nu herdrukt.

Op vrijdag 13 augustus om 17.00 uur is er een feestelijke boekpresentatie ter gelegenheid van het verschijnen van deze zesde druk, waar Jan Verburg opnieuw het gouden penseel zal worden uitgereikt.
Voor aanwezigheid graag aanmelden via: [email protected]

Over Tom Tippelaar
om Tippelaar heeft enorme oren. Daar wordt hij wel mee gepest, maar hij kan er ook reuzegoed mee horen. De vakantie is net begonnen als hij een brief van zijn oom Hazewijn krijgt. Die nodigt hem uit naar het eiland Neus te komen om te helpen een probleem op te lossen. Tom aarzelt geen ogenblik. Hij pakt zijn rugzak en gaat liften. En dat is het begin van een groots avontuur, waarbij zijn oren hem nog goed van pas komen!
Tom Tippelaar verscheen voor het eerst in 1977, werd in 1978 bekroond met een Gouden Penseel, en is inmiddels een legendarisch boek geworden. De zesde druk, in een kleiner formaat, heeft dezelfde denderende kleuren.

Tegelijkertijd is er van 2 augustus t/m 25 september een expositie in De Grote Kerk van Lochem te bezichtigen. Daar wordt de indrukwekkende toegangspoort van het Lowlandsfestival nog één keer opgebouwd. De ruimte wordt verder ingenomen door tafels waarop meterslange leporello’s zich een weg door de kerk slingeren. Samen ontstaat er een eenmalige gebeurtenis; imposant, kleurrijk, dynamisch en met een belichtingsconcept en geluidsinstallatie die het geheel tot een ‘Gesammtkunstwerk’ maken.
Bij deze tentoonstelling verschijnt een, speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte, leporello die in een kleine oplage van 500 [100 HC] zal worden uitgegeven. Ieder exemplaar zal worden genummerd en gesigneerd door Jan M.Verburg.
Dit collecters- item wordt ontworpen door niemand minder dan Irma Boom en zal ook te zien zijn in Salon de Praam.

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra