JAN KLOEZE SIGNEERT

 

Kloeze   starfighter 265Zaterdag 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur signeert Jan Kloeze zijn romandebuut Starfighter bij boekhandel Praamstra.

Het is een vorm van thuiskomen. Want bijna dertig jaar woonde Jan in Deventer, eerst in Colmschate en later in de binnenstad. Hij werkte er als correspondent voor wat toen nog het Deventer Dagblad heette en combineerde dat met een drukke baan in het Deventer Ziekenhuis. Daarna begon hij zijn eigen mediabureau. Driehoeksverhouding De laatste jaren concentreerde hij zich op de roman die al jaren in zijn kop zat: ‘Starfighter’, een literaire roman over een brisante driehoeksverhouding in het gezin met vader, zoon (Job) en moeder, waarin de vader steeds meer geïsoleerd raakt. De moeder lijdt aan een onverwerkt trauma, opgelopen aan het begin van haar huwelijk. Dat trauma bepaalt haar verdere levensloop.

Handrem
De schrijver bouwt dit drama op in vijf hoofdstukken die ieder een deel van Jobs jeugd beschrijven. Daarna springt het boek in het tweede deel naar het volwassen leven van het hoofdpersonage die dan arts is, maar zich niet aan patiënten durft te wagen. Dat is symbolisch voor de manier waarop Job zich niet heeft durven ontplooien. Hij leeft als het ware met de handrem erop totdat zich gebeurtenissen voordoen die hem dwingen tot leven te komen.

Debuut
Starfighter is het boeiende debuut van een schrijver die zijn stem heeft gevonden en een indringende roman schreef. Het boek is volgens een citaat van schrijver Stephan Enter (bekend van o.m. Pastorale, Spel en Grip) geschreven in een vaste stijl door een auteur die zijn scènes en personages intrigerend en belangwekkend weet te maken.

Jan Kloeze – ‘Starfighter’
Paperback, € 22,50
Datum: zaterdag 25 mei 2024
Tijd: 14.00-16.00 uur

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info