Vacature
administratief medewerker
Joke van Vliet
Wanneer de herten komen
Christine Otten
De ander bestaat niet...
Shortlist Libris Literatuurprijs

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips

Giorgio Bassani
De tuin van de familie Finzi-Contini
Almar Otten
Het Alerdinck mysterie
BOEKPRESENTATIE
POSITIEF OUDER
Marja Koenraad in
Salon de Praam
 
 

banner 540 zomer

 
     
 
BOEKPRESENTATIE EMILE KOSSEN

     

      

AmericaNiet met de auto of het vliegtuig, maar per trein doorkruist correspondent Emile Kossen de Verenigde Staten. Het vervoermiddel dat 150 jaar geleden de twee kusten van Amerika voor het eerst verbond, is nog altijd een plek waar reizigers van verschillende achtergronden urenlang met elkaar doorbrengen. Kossen probeert zo te achterhalen wat het zo verdeelde Amerika nog samenbrengt.


Kossen stapt uit op plekken die door anderen worden overgeslagen: van vissersdorpjes in Maine tot romantisch Mississippi en van indianenreservaten tot overblijfselen van het Wilde Westen. Na duizenden kilometers op het spoor, 33 staten en talloze persoonlijke, eerlijke en vaak ontroerende interviews maakt Kossen de balans op. Het resulteert in een prachtig portret van een land waar veel te vrezen valt, maar waar hoop en dromen nooit ver weg zijn.


Emile Kossen (1992) is sinds maart 2017 correspondent Verenigde Staten in Washington D.C. voor EW (voorheen Elsevier Weekblad) en andere Nederlandse media. Kossen behaalde een bachelor American Studies en een master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

 

Emile Kossen – ‘Station Amerika’
€ 21,99

Datum: zaterdag 14 mei
Aanvang: 16.00 uur


Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke boekpresentatie. Graag wel even aanmelden via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0570-675925.

 

  

 

 

 

 

VACATURE ADMINISTRATIEF MEDEWERKER
 


Pand

Bent u iemand of kent u iemand met een administratieve achtergrond, die ons team wil komen versterken?

Wij hebben een vacature voor een administratief medewerker, voor ca. 10 uur in de week.

Tot het takenpakket behoren:
⦁ Verzorgen van crediteuren- en debiteurenboekingen in het grootboek (Twinfield) onder supervisie van het externe administratiekantoor
⦁ Verwerken van bankmutaties
⦁ Periodiek opmaken van de kas en afwikkelen van bijbehorende administratieve handelingen
⦁ Urenregistratie en onderhouden van contact met de externe salarisadministratie
⦁ Factureren van leveranties aan institutionele afnemers
⦁ Klaarzetten van betalingen
Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring volgens de CAO voor de boekhandel, werktijden in overleg.

 

 

Nadere informatie bij Chrisjan van Marissing, directeur, tel. 06-50558299.
Sollicitaties graag per email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

BOEKPRESENTATIE POSITIEF OUDER

 

 

Kun je als vrouw van jezelf blijven houden als het leven je tekent, en rimpels en gebreken niet meer te negeren zijn? In Positief ouder vertellen vrouwen van boven de vijftig hoe je jezelf mooi kunt blijven vinden, jezelf kunt blijven ontwikkelen en hoe je nieuwe doelen kunt bereiken. In het jaar dat ze vijftig werd, besloot trainer en onderzoeker Ellen Heuven op zoek te gaan naar vrouwelijke rolmodellen. Ze interviewde twintig vrouwen van boven de vijftig, over de hele wereld. Het resultaat is een inzicht- en hoopgevend boek: Positief ouder. De auteur beschrijft in dit boek niet alleen de levensloop van twintig inspirerende vrouwen, maar bespreekt bovendien de nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van positief ouder worden.

 

In Positief ouder koppelt Ellen Heuven de levensverhalen van de vrouwen aan inzichten uit de positieve psychologie: de stroming die zich richt op het overwinnen van tegenslagen, het vinden van zingeving en het tot stand brengen van gezonde relaties. Ze laat zo overtuigend zien dat er allerlei manieren bestaan om gelukkig ouder te worden.

Lees meer >>

 

 

 


Ellen Heuven – ‘Positief ouder’
€ 24,99

Datum: donderdag 19 mei

Aanvang: 19.30 uur
Toegang vrij, graag wel even aanmelden via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0570-675925

 

  

 

 

MARIKEN HEITMAN WINNAAR LIBRIS LITERATUURPRIJS

 

 

WormmaanMariken Heitman heeft met haar boek Wormmaan de Libris Literatuurprijs 2022 gewonnen.
Dat maakte juryvoorzitter Ahmed Aboutaleb gisteren bekend in Nieuwsuur.

De jury roemt Heitman vanwege haar "groot intellect, literair meesterschap en de moed om niet te kiezen voor een conventionele vertelling."


In het boek staan twee thema's centraal die Heitman met elkaar weet te verbinden. Het gaat over de start en de ontwikkeling van de landbouw, daarnaast gaat het boek over identiteit, in het bijzonder genderidentiteit.


Hoofdpersoon Elke houdt zich bezig met veredelen van gewassen. Ze vergelijkt dit proces met de socialisatie van mensen. In het boek wil ze een eeuwenoude erwt in ere herstellen om zo de 'veredeling' ongedaan te maken. Ze wil af van de 'ideale erwt' die aan de regels van de samenleving moet voldoen.


Mariken Heitman – ‘Wormmaan’
€ 21,99

  

 

 

 

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor