Geschiedenis van Deventer

In Memoriam
A.L. Snijders

Papyrus

Het recht van de snelste

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor leestips

Biografie Nescio

Gannef

Pakje kunst
         Nieuwsbrief 14-05-2021
 
 

banner

 
 

GESCHIEDENIS VAN DEVENTER tijdelijk weer verkrijgbaarGeschiedenisdeventer 265Wij hebben onlangs een stapel nieuwe exemplaren kunnen bemachtigen van hèt standaardwerk over de Deventer geschiedenis. Het werk in twee delen, dat in 2010 verscheen, is al enige tijd alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Nu exclusief bij ons in de winkel, zolang de voorraad strekt!
Geschiedenis van Deventer / Henk Slechte


Hardcover € 35,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZEER KORT VERHAAL van A.L. Snijders.


TatTvamAsi 265Onlangs verscheen de bundel Tat Tvam Asi van de uitvinder van het ZKV (Zeer Korte Verhaal) A.L.Snijders. Lees hieronder het titelverhaal.
(afb.2 TatTvamAsi).
Tat Tvam Asi / A.L. Snijders
Paperback € 28,00
Luxe gebonden editie € 50,00

 

 

 

 

 

Tat tvam asi

Ik maak iedere dag een wandeling om in vorm te blijven, als het tenminste niet regent. Tegenwoordig kijk ik graag naar een groep biggetjes in een wild stuk land aan de rand van een bos. Meestal ben ik alleen, soms kijken er ook andere wandelaars. Gisteren was er een jongeman die me vertelde dat hij zijn meisje een varkensknuffelabonnement heeft gegeven. Daarmee kan ze naast een slapend varken in het stro gaan liggen. Dat is goed voor haar psychische gezondheid. Haar ouders maakten altijd ruzie, zij herinnert zich niets anders. Ze verliet op haar zestiende het huis, maar nu, op haar vierentwintigste, loopt ze nog steeds in de hulpverlening. Ik zeg tegen haar vriend dat ik lange tijd varkens heb gehouden, die ook jongen hebben gekregen. Ik hoorde van een professionele varkenshouder aan de andere kant van het bos, dat hij bij een bevalling die hij niet vertrouwde, bij het dier in het stro ging slapen. De beesten en hij waren zo aan elkaar gewend dat hij zich met een dun touwtje aan de slapende zeug vastmaakte en meteen wakker werd bij een ongewone beweging. Aan de troostzoekende jonge vrouw met een knuffelabonnement zou men moeten vertellen dat Schopenhauer van mening was dat het wezenlijke in mens en dier identiek is. Doe wat de hindoes en de boeddhisten doen in zo’n geval. Over ieder dier wordt de Mahavakya uitgesproken (het grote woord: Tat tvam asi  –  dit zijt gij) om ons aan de identiteit van het innerlijk wezen in dat dier en in ons zelf te herinneren, tot richtsnoer van ons handelen. En verder zou ik vragen of ik werd toegelaten bij de monden van alle Europese rivieren, en als het kon zou ik willen reizen in kleine en grote treinen, gesprekken willen voeren bij alle vervoerders van de toegelaten vaccins. Mijn huis zou ik alleen ’s nachts willen verlaten als ook de lantaarns geen licht meer geven. En alle mensen die vergeten zijn wat Tat tvam asi betekent, zou ik een bericht sturen: Dit ben jij…

gras

  
© A.L. Snijders/AFdH Uitgevers

 

 

 

RENZE KOENES IN SALON DE PRAAMRenzeKoenes 265Salon de Praam exposeert Renze Koenes: schilderijen en schetsboeken.
Renze Koenes (Castricum, 1963) houdt zich bezig met illustreren, vrij tekenen en schilderen en grafiek. Verder doceert hij parttime aan de Jan des Bouvrie Academy in Deventer.

Naast het schilderen met acryl- en olieverf is Koenes gespecialiseerd in de zeefdruktechniek. In zijn zeefdrukken blijft hij zijn thematiek en hang naar sterke stilering trouw, wat altijd sterk in het oog springende, maar intieme beelden oplevert. De werken zijn te koop. Meer informatie vindt u op: renzekoenes.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 FREDERIKE SCHOLING, boekverkoper in hart en nieren

Misschien heeft u haar al gespot in de winkel, onze nieuwe collega Frederike. Zij stelt zich hieronder aan u voor.

FrederikeScholing 440Sommige mensen kennen mij al uit Deventer, ik heb er acht jaar gewoond in hartje binnenstad. Anderen kennen mij uit Lochem, waar ik ruim drieëntwintig jaar met hart en ziel bij boekhandel Lovink heb gewerkt. Soms lopen de dingen anders dan verwacht in het leven of is het tijd voor wat nieuws. Dat de verandering zo mooi zou uitpakken had ik niet kunnen voorzien. Verheugd en met gepaste trots kan ik mededelen dat ik sinds 1 mei winkelchef ben van boekhandel Praamstra. Ik hoop Chrisjan en zijn team met mijn kennis en liefde voor het vak te gaan versterken, opdat we een glansrijke toekomst tegemoet gaan in boekenstad Deventer.

 

 

 

 

 

 


MET PRAAMSTRA MEE NAAR DE LANGE B.

Zoals u vast al weet, gaat de winkel in september verhuizen naar Lange Bisschopstraat 1. Nu de verhuizing langzamerhand in zicht komt, houden wij u de komende tijd op de hoogte van de voorbereidingen.

Achter de schermen zijn we al een tijdje aan het plannen. Om te beginnen hebben we op de plattegrond van de nieuwe winkel de huidige boekenkasten ingetekend. Aangezien het vloeroppervlak bijna net zo groot is als de huidige plek, blijkt het haast tot op de meter te passen. Alle kasten, op vier na, kunnen meeverhuizen. Wat bijzonder!

 

 
 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor