Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Lia en Holger
 Rob Luckerhof presenteert ‘De wereld van Italo Svevo’

 

Italo Svevo (Triëst 1861-1928) behoort tot de canon van de wereldliteratuur en wordt in één adem genoemd met schrijvers als Joyce, Proust en Musil. In Nederland kent hij een grote schare van bewonderaars, onder wie Bas Heijne en Youp van ’t Hek. Op latere leeftijd brak hij door met het meesterwerk ‘Bekentenissen van Zeno’, dat in 1927 verscheen en een sensatie werd in Parijs. Lang heeft hij niet van zijn succes kunnen genieten: een bizar auto-ongeluk maakte in 1928 een eind aan zijn leven.

Boekverkoper Rob Luckerhof raakte in de ban van Svevo’s werk en diens intrigerende leven. In ‘De wereld van Italo Svevo’ schetst hij een indringend portret van een tegendraadse en onbegrepen schrijver, die met zijn genadeloos eerlijke zelfanalyse in zijn romans alle literaire conventies van zijn tijd omver schopte.

Over de auteur: Rob Luckerhof (1950) studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en was werkzaam in het boekenvak. In 1996 richtte hij in Haarlem de Kennemer Boekhandel op, waarvan hij tot 2020 directeur en eigenaar was. Hij schrijft artikelen voor tijdschriften over literair-historische onderwerpen. ‘De wereld van Italo Svevo’ is zijn eerste boek.

Boekpresentatie ‘De wereld van Italo Svevo, Zondag 16 februari, aanvang 15.00 uur, toegang vrij

Wel graag reserveren in de winkel, per telefoon 0570-675925 of via boekhandelpraamstra.nl

Rob Luckerhof, De wereld van Italo Svevo, 216 pag., gebonden, € 18,95

 Judith Schalansky bezoekt op 26 februari

 

boekhandel Praamstra bij verschijnen van haar nieuwe boek.

Op onze website uitgebreide informatie over de schrijfster en haar werk.

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor