Boeken bestelwijze

Libris webshop >>

Via de Libris webshop knop kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons >>.

Deventer zingt in koor
Özcan Akyol signeerde
Rob Luckerhof
De wereld van Italo Svevo
René Slot ‘De wil is een pijl’
T.H. White - Arthur de koning
van eens en ooit

Social media
Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook
Beroofd volgens de regels
Expositie Guido Orsetti
Judith Schalansky
Katja Staartjes, Topteams
Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven
 Opening Expositie Mooi Marginaal 6 in Salon de Praam bij boekhandel Praamstra.


Zondag 3 november om 15.00 uur
vindt de opening plaats van de expositie Mooi Marginaal 6. Deze expositie toont de mooiste Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven vervaardigd in de periode 2012-2017. Uit 187 inzendingen koos een jury de 53 mooiste drukwerken. Een vergelijking met de jaarlijkse bekroning van de Best Verzorgde Boeken ligt voor de hand, maar het bijzondere aspect van de marginale uitgaven ligt in de inhoudelijke keuzes van de makers (gedreven amateurs en professionals), de over het algemeen bescheiden oplagen en de niet of nauwelijks commerciële bedoelingen.

De opening wordt opgeluisterd door een bijdrage van Deventer stadsdichter Robin Bleeker, die een nieuw sonnet voordraagt. Het gedicht is door een margedrukker in oplage vervaardigd en voor bezoekers van de opening gratis beschikbaar.

Peter Duijff van de Eierlandpers zal ter plekke het drukken op een trekpers  demonstreren. Gedurende de looptijd van de expositie zal het drukken vaker gedemonstreerd worden door leden van de Hanzepersen, een regionaal collectief van margedrukkers.

 

Expositie Mooi Marginaal, 3 november t/m 7 december, Salon de Praam.

   

 

 Presentatie Petrichor 4


Op zaterdag 2 november wordt om 16.00 uur bij Praamstra het vierde nummer van Petrichor ten doop gehouden. In deze editie reageren zestien kunstenaars uit binnen- en buitenland op het thema ‘lijn’.

Deelnemende kunstenaars zijn Tsead Bruinja (dichter des vaderlands), Zea (Arnold de Boer - zanger van the Ex), Crank Sturgeon en Matt Borczon (dichters uit de Verenigde Staten), kunstenaars Bart Lodewijks, Jeroen Jongeleen, Rik van Iersel en Marc van Elburg, visueel dichter Jürgen Smit, zanger, tekenaar Melle de Boer (oa Smutfish, Henk & Melle), schrijver, dichter Lammert Voos (vh stadsdichter van Deventer), beeldend kunstenaar Sophia de Vries en Bart Koldewee, grafisch ontwerper Jean Klare (auteur van Atlas van de Belevingswereld en Van A naar B en weer terug), Dirk Kremers (filosoof) en theatermaker, componist Frits Grimmelikhuizen.

Violiste  Annemarie van Viegen (Deventer) zal het muziekstuk Geraniums Inside for Violin (1969!) van Frits Grimmelikhuizen ten gehore brengen.

   

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.