Boeken bestelwijze

Libris webshop >>

Via de Libris webshop knop kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons >>.

Almar Otten - De ambtenaar

Zojuist verschenen Deventer debuut

Lammert Voos, Canisius

Social media

 

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

Thomas Rosenboom
Publieke werken

Klik voor meer leestips

Beroofd volgens de regels

Expositie Charles Michels

Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven
Ontmoeting met Nino Haratischwili

In november komt de Georgische auteur Nino Haratischwili een paar dagen naar Nederland voor een promotietournee rond het verschijnen van haar nieuwe roman De kat en de generaal. Met enige trots kunnen wij u berichten dat zij ook boekhandel Praamstra zal aandoen op haar rondreis en wel op donderdagavond 7 november. Zij wordt geinterviewed, beantwoordt vragen van lezers en zal haar boek signeren. Het interview is in het Duits, maar op vragen in het Engels geeft zij antwoord in het Engels.

U kunt deze ontmoeting bijwonen. Wij ontvangen Nino Haratischwili op donderdagavond 7 november om 20.30 uur (inloop v.a. 20.00 uur). De toegang is  € 10,- , incl koffie/thee en een drankje. Toegangskaarten zijn te koop in de winkel. NB.

Wij verwachten een grote toeloop en gaan daarom iets anders te werk bij de kaartverkoop dan u wellicht gewend bent. U dient uw kaarten uiterlijk op 3 november te hebben opgehaald of betaald. Geef svp bij uw reservering aan of u per bank wilt betalen, dan laten wij u weten hoe.

Tsjetsjenië 1995: Noera is zeventien wanneer er een Russische legereenheid in haar dorp neerstrijkt. Het uitbreken van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog verbrijzelt haar droom om later de benauwdheid van haar geboortegrond te kunnen ontvluchten.
Berlijn, 2016: een Russische oligarch, Alexander Orlow, die ‘de generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada een nieuw leven begonnen in Berlijn. Maar met haar groeiende aantal vragen over zijn deelname aan de Tsjetsjeense Oorlog komen de herinneringen bij hem terug. Orlow beseft dat het verleden hem zal blijven achtervolgen en dat het tijd is voor de afrekening. En daar heeft hij de ‘de kat’ voor nodig, een eigenzinnige actrice van Georgische afkomst.


De schrijfster van ‘Het achtste leven (voor Brilka)’, de roman die al zo'n 65.000 maal over de toonbank ging, is terug! Voor haar nieuwe roman duikt Haratischwili wederom in de geschiedenis, ditmaal die van Tsjetsjenië. Het was de moord op Anna Politkovskaja, de in 2006 vermoorde Russische journaliste, samen met het waargebeurde verhaal over een Russische legereenheid en hun verlof in een afgelegen Tsjetsjeens dorp, die haar inspireerden. ‘De kat en de generaal’ brengt de afgronden in beeld die tussen de brokstukken van een Sovjetrijk in verval zijn ontstaan. Een psychologisch zeer geladen, duistere schuld-en-boeteroman.

Nino Haratischwili, De kat en de generaal, 680 blz, gebonden € 34,99

Ontmoeting met Nino Haratischwili, donderdagavond 7 november , 20.30 uur, entree € 10,00.

Kaartverkoop in de winkel of via de website >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor de Webwinkel-administratie