Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Lia en Holger
Guido Bakema over windenergie.

Deventer, windenergie en het Klimaatakkoord. Lezing op zondag 7 april, 15.00 uur

Guido Bakema (Diepenveen), auteur van: ‘Alles over Windenergie’ : Deventer heeft sinds 2015 twee windturbines langs de A1. Uit een studie, die in de opdracht van de gemeente Deventer is uitgevoerd, komt naar voren dat er in Deventer ruimte is voor maximaal 22 windturbines. Dit aantal is sterk afhankelijk van de grootte van de windturbines.

In zijn lezing legt Guido Bakema uit waarom windturbines steeds groter worden en waarom dit veel effect heeft op de plaatsingsmogelijkheden. Vervolgens gaat hij in op de landelijke doelen voor windenergie in het Klimaatakkoord en het lokale doel van de gemeente Deventer: ‘Energieneutraal in 2030’.

Uit de afsluitende discussie mag de toehoorder zijn conclusie trekken over wat realistisch en haalbaar is.

Na afloop kan een persoonlijk door de auteur gesigneerde versie van het boek ‘Alles over Windenergie’ worden aangeschaft.

Lezing Guido Bakema, zondag 7 april, 15.00 uur. Toegang vrij,
reserveren in de winkel, per telefoon, 0570-675925, of via het inschrijfformulier >>

 

 

Salon de Praam exposeert Jojanneke Dekens en Almas Pieters.
Moederband en dagboek banen.

Nog tot en met 18 mei exposeren de Deventer kunstenaar Jojanneke Dekens en kunstenaar Almas Pieters uit Nagele hun ambachtelijke werken in Salon de Praam. De tentoonstelling staat in het teken van het Boekenweek thema ‘De moeder, de vrouw’ . Jojanneke Dekens maakte een serie borduurringen als hommage aan het werk van haar moeder. Almas Pieters werkte een maand lang elke dag aan een drieluik, een met de handgeweven dagboek van wol en katoen.

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor