Geschiedenis van Deventer
Vogelposter
Hij is er weer! De enige echte vogelposter van Jan M. Verburg AKA Tom Tippelaar. Uitsluitend bij ons verkrijgbaar. Prijs € 10,00
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
In Memoriam K. Schippers
Albert Cossery
Lia en Holger
  Dubbelinterview Dannie ten Zweege en Hans Marks

Op zondag 28 oktober, nog net in de maand van de geschiedenis, kunt u een ontmoeting bijwonen tussen twee historici die onlangs een boek publiceerden. Zij interviewen elkaar.

  Dannie ten Zweege, Neem mijn jeugd, die stierf vandaag
  

Kunstenaars in de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog.

In dit boek richt Dannie ten Zweege voor meer dan honderd mannen en een enkele vrouw een monument op. Ze reconstrueert het wel en wee van Europese kunstenaars-soldaten: van Rik Wouters en Alain Fournier tot Edmund Blunden, van Rupert Brooke en August Macke tot Joe English. Bekende beeldend kunstenaars en schrijvers, maar ook vele jonge mannen die nog maar aan het begin van hun kunstenaarscarrière stonden, haalt ze uit de vergetelheid.

Dannie ten Zweege (uit Bathmen) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en houdt zich bezig met schrijven, lezingen en cursussen geven, interviewen en voordragen. Zij heeft een bijzondere passie voor en uitstekende kennis van de Eerste Wereldoorlog. Ze is lid van de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog en de Western Front Association Nederland.

238 pagina's, Paperback € 34,99

  Hans Marks, Omwille van de vrijheid.
  

Het ware verhaal van beleg en ontzet van Leiden.

Hans Marks (1961) is een geboren en getogen Leidenaar (nu Diepenveen) met een levenslange fascinatie voor historische verhalen. Na een loopbaan in het bedrijfsleven besloot hij enige jaren geleden om zich volledig op het schrijven te storten. Zijn passie voor de geschiedenis van zijn geboortestad heeft hem ertoe bewogen het complete verhaal te schrijven rond het beleg en ontzet van Leiden (1574) in de vorm van een historische roman.

In korte scenes schetst Hans Marks de gebeurtenissen rond deze belegering. Het zijn vijf maanden van actie, avontuur, politieke intriges, angst en twijfel, liefde, ziekte en dood.

344 pagina’s, paperback, € 19,50

Dubbelinterview , zondag 28 oktober.Toegang vrij. Aanvang 15.00 uur.  

Reserveren in de winkel, per telefoon (0570-675925)
of via boekhandelpraamstra.nl

  Expositie Annet Schaap verlengd.
  

Na de Nienke van Hichtum- en de Woutertje Pieterse Prijs kreeg Annet Schaap in de Kinderboekenweek ook de Gouden Griffel voor haar boek Lampje. Daarom is de expositie op onze verdieping verlengd tot eind november.

Te zien zijn schetsen, schilderijtjes, aanzetten en uitwerkingen rond haar boek Lampje.

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor