Boeken bestelwijze

Via de bestel libris kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons.

Lezing Michel Dijkstra


Jan Paul Schutten bij de Meesters- en Juffenavond

Almar Otten, Gevallen engelen

Deventer Boekenstad

Zie de stad - Deventer in tekeningen, door Peter Paul Hattinga Verschure
Sophie Reinders, De mug en de kaars

Vriendenboekjes van adellijke vrouwen, 1575-1640  Garrelt Verhoeven ( Deventer Verhaal ) interviewt Sophie Reinders over haar boek ‘De mug en de kaars’ dat in het voorjaar is verschenen bij uitgeverij Vantilt.

In De mug en de kaars ontrafelt Sophie Reinders de zeer onderbelichte leefwereld van jonge adellijke vrouwen (en mannen) anno 1600 aan de hand van deze fascinerende vriendenboekjes. We zien hoe vriendschappen werden bevestigd en liefdes nagejaagd, gevonden en soms ook verloren. Deze vrouwenalba amicorum zijn vrijwel uitsluitend overgeleverd uit de Noordelijke Nederlanden en tonen ons een andere, verrassende kant van de gouden eeuw.

Boek : ‘De mug en de kaars ‘,  528 pagina’s , gebonden,  € 29,95  
Vormgeving Brigitte Slangen                                                                      

Boekhandel Praamstra , maandag 23 oktober 2017,  17.00 uur. Toegang vrij,  wel graag reserveren in de winkel, per telefoon of via de website www.boekhandelpraamstra.nl

 

Pakje Kunst

Feestelijke inwerkingstelling van de Pakje Kunst automaat door  Garrelt Verhoeven van Deventer Verhaal. Sinds kort hangt een Pakje Kunst automaat in onze winkel : 12 deventer kunstenaars hebben werk aangeleverd , dat je voor 2x € 2,00 uit een omgebouwde sigaretten-automaat kunt trekken, alleen, zonder dat je kan zien wat je krijgt, dus elk pakje is een verrassing.

Zaterdag 21 oktober, 17 00 uur, toegang vrij

 

Kunstenaarsboeken

Het Architectuurcentrum Rondeel heeft ons in langdurig bruikleen een tafelvitrine afgestaan. Daarin kunnen wij nu permanent kunstenaarsboeken laten zien in de winkel. Later in het jaar , in december,  staat een expositie gepland van kunstenaarsboeken door 12 deventer kunstenaars. Maar ook nu al is er een kunstenaarsboek te zien , een prachtig drukwerk van Harro van Aalderen, te koop voor maar € 25,00

Abdelkader Benali, interview

Berry Saldana - expositie fotografie


Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven

Arnout van Cruyningen, De Hanze
de eerste Europese handelsmacht

Social media

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.