ANNET VAN DER KAMP SIGNEERT ‘DIEREN ABC’
op zondag 11 december van 13.00 tot 15.00 uur


Nog tot 17 december exposeert Annet van der Kamp recent werk in Salon de Praam. Behalve keramiek, schilderijen en glasobjecten heeft zij ook een beeld poëzie boekje gemaakt met een Dieren-alfabet. Grafisch een lust voor het oog en een ideaal cadeauboekje voor € 16,90.

Datum: zondag 11 december 2022
Aanvang: 13:00 uur
Toegang vrij

Annet van der Kamp 265
Salon de Praam presenteert recent werk van Annet van der Kamp: keramiek, schilderijen en glasobjecten.

“Kandelaren, vazen, tekeningen, tegeltableaus, gedenkmonumenten, huisaltaren, een schoolhek of haar eigen huts: ‘alleskunstenaar’ Annet van der Kamp draait nergens de hand voor om.”

Haar werk is harmonisch van aard en draait rond het onderzoek naar ritme en verdeling. Soms bedient van der Kamp zich van een organische beeldtaal, soms is de geometrie leidend. Veel van haar werken hebben hetzelfde formaat. Zonder haar handschrift en expressie te veronachtzamen laat Annet zien welk scala aan artistieke ideeén zij heeft wanneer zij met welk materiaal dan ook aan de slag gaat. De gevoeligheid van haar composities laten ruimte aan de kijker over om in te vullen waar het in de kunstwerken over zou kunnen gaan.

“Annet van der Kamp (1959) woont en werkt in de voormalige dorpsschool van de wyk Berkum by begraafplaats Bergklooster in Zwolle. Ze voelt zich thurs in ateliers en scholen. Al tientallen jaren geeft ze teken- of keramieklessen en kunsteducatie, voornamelyk aan bastsschoolleerlingen. Zelfs na schooltyd in hun vrye tyd komen ruim honderd kinderen in Staphorst naar haar workshops.”

Door deze lessen ontstond bij Annet het idee voor het boek “Dieren ABC”, dat dit jaar verscheen. Dit boekje is te koop bij Boekhandel Praamstra.

bron: Marion Groenewoud

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info