RODERICK NIEUWENHUIS - Een Simpel leven

 

Nieuwenhuis 220   Nieuwenhuis cover 220


Roderick Nieuwenhuis (1982) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werkte als journalist voor onder andere NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en The Times Literary Supplement. Hij woont met zijn vrouw en drie zoons in Deventer, waar hij zijn best doet zo simpel mogelijk te leven.

In ‘Een Simpel leven' gaat Roderick Nieuwenhuis na waar ons verlangen naar eenvoud vandaan komt en wat er zo aantrekkelijk is aan minimalisme en ontspullen.
Waarom hechten we zo aan ontspullen, aan ongerepte natuur en authenticiteit? Heeft eenvoud ons eigenlijk wel iets te bieden?

Al in het oude Griekenland werd het streven naar een eenvoudig leven gezien als tegengif voor de vermeende corrumperende werking van welvaart en decadentie. Eenvoud stond voor puurheid, waarheid en soberheid. In onze huidige consumptiemaatschappij komt dit idee terug in het verlangen naar een tiny house in de bossen, #vanlife, minimalisme en het ontspullen van Marie Kondo.

Waar komt ons eeuwenoude verlangen naar eenvoud vandaan? Brengt het werkelijk een zuiverder en beter leven tot stand? Wat is eenvoud precies en heeft het, als we kijken naar de vele manieren waarop de term door de mens is geïnterpreteerd, ons eigenlijk wel iets te bieden?

In 'Een Simpel leven' gaat journalist en historicus Roderick Nieuwenhuis aan de hand van het werk van schrijvers, filosofen, architecten en denkers na wat er zo aansprekend is aan minimalisme en ontspullen, aan ongerepte natuur en authenticiteit. Wat gebeurt er eigenlijk met ons als ons leven minder complex wordt?

Roderick Nieuwenhuis – ‘Een Simpel leven’
€ 21,99
Datum: vrijdag 2 september 2022
Aanvang: 17.00 uur


Entree vrij. Wel graag even aanmelden in de winkel, via mail: [email protected] of telefonisch: 0570-675925 of via de Aanmeldformulier knop.


 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info