LEESTIP
Sándor Márai - Gloed
Ramon van Huffelen
Portland
Karen Oosterink
De Tweede Hemel

Almar Otten
Het Alerdinck mysterie

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips

Giorgio Bassani
De tuin van de familie Finzi-Contini
Joke van Vliet
Wanneer de herten komen
Roland Aalbers in
Salon de Praam
‘Het is de hand die doet. Het is de hand die beweegt en die een weg zoekt. Het is het hoofd dat stuurt, maar het hart dat domineert.’ - Arno Kramer

 

arno klamer 265Arno Kramer (1945) is beeldend kunstenaar, dichter en curator.

Hij maakte naam met zijn tekeningen en is bovendien groot pleitbezorger van de tekening als volwaardige, autonome kunstvorm. Hij zet zich al drie decennia in om de Nederlandse tekenkunst de plek te geven die het verdient. Zo organiseerde hij verschillende baanbrekende tekeningententoonstellingen waarmee hij het beeld van de tekenkunst kantelde door werk te tonen van kunstenaars die met krachtlijnen of ragfijne potloodstreken op zoek lijken te zijn naar de ultieme balans tussen lijn, gewicht en vorm. 

‘Een tekening is vaak alles of niets’, meent kunstenaar Arno Kramer. ‘Pathetisch gezegd is tekenen voor mij het verkennen van de achterkant van de ziel, de geest en het hart. Het maken van een tekening balanceert daardoor altijd op de rand van een bekentenis.’ 

Kramers monumentale tekeningen zijn van 16 januari t/m 24 april te zien in de tentoonstelling In Time in CODA Museum in Apeldoorn: wandvullende houtskooltekeningen met figuratieve vormen, woorden en abstracte grafische elementen, in diepzwart en grijstinten of juist in felle kleurenladders en pastelkleurige vlekken. De tentoonstelling reist later dit jaar door naar Limerick City Gallery of Art in Ierland. 

In het kader van deze tentoonstelling verscheen bij uitgeverij Waanders het boek In time. De speciaal voor dit boek geschreven teksten, met brijdagen van Remco Ekkers, Oek de Jong en Diana Wind, geven inzicht in Arno Kramers ontwikkeling. Er wordt ingegaan op het belang van literatuur voor hem.

Eerder verscheen van zijn hand de dichtbundel Ochtendruis, waarvan nog slechts enkele exemplaren in de winkel liggen. Zijn laatste bundel Van de namen is helaas uitverkocht. Beide bundels zijn vertaald in het Engels, daarvan zijn nog enkele exemplaren beschikbaar.

Arno Kramer – ‘In time’
Hardcover € 29,95 euro

Bestel via ons formulier

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor