Beste boek van Overijssel 2022 - Almar Otten – Het Alerdinck mysterie


Was Poetin in 1985 te gast op Den Alerdinck?

almar ottenHet boek speelt zich af op en rond het illustere landgoed Den Alerdinck, onder de rook van Zwolle. De basis van dit boek werd gelegd in vriendschappelijke gesprekken van de auteur met de eigenaar van Den Alerdinck, Wouter Koning. De verhalen die Wouter vertelde over zijn eigen leven, waarin hij veel geld heeft verdiend met de verkoop van diervoeders en gebeurtenissen op Den Alerdinck, vormden de inspiratie voor het schrijven van een boek met het landgoed en zijn bewoners als ankerpunt.

Hoofdpersoon van het boek is Nicolaas, wiens zoektocht naar zijn afkomst hem naar Den Alerdinck voert. Wouter Koning is geïntrigeerd door Nicolaas’ verhaal en biedt hem onderdak aan op het landgoed. Hij laat Nicolaas kranten zien die zijn uitgebracht naar aanleiding van de Alerdinck Conferenties, die tussen 1980 en 1990 zijn gehouden. De kranten zijn tweetalig: Engels en Russisch. De conferenties zijn georganiseerd door Frans Lurvink, van wie Wouter Den Alerdinck in 1988 kocht. Net als Wouter was Frans een succesvol ondernemer. Met de miljoenen die hij heeft verdiend, heeft hij de Alerdinck Foundation opgericht, met als doel de verhoudingen tussen oost en west te verbeteren. Dat moest gebeuren tijdens de conferenties waarbij vooraanstaande zakenmensen, medialeiders en economen uit de VS en de Sovjet-Unie elkaar troffen. Ook de opa van Nicolaas was daarbij aanwezig. Nicolaas wil weten welke rol zijn opa daar heeft gespeeld. Zijn zoektocht leidt hem uiteindelijk naar Rusland, waar hij de sleutel van alle raadsels hoopt te vinden.

'Den Alerdinck' is een rijk boek. De basis wordt gevormd door drie waargebeurde verhalen. Het eerste is de opzienbarende geschiedenis van Den Alerdinck, met onder meer de Alerdinck Conferenties, die zonder twijfel de loop van de wereldgeschiedenis hebben beïnvloed. Het tweede waargebeurde verhaal gaat over twee uitzonderlijke, succesvolle ondernemers die hun rijkdom hebben gebruikt om een droom te verwezenlijken. Het derde verhaal werpt een onthullende en verhelderende blik op de ontwikkeling van Rusland in de afgelopen decennia en de rol die Vladimir Poetin daarin heeft gespeeld en nog steeds speelt. Spoiler: de inval in Oekraïne was door de schrijver niet voorzien.

Het boek is een zeer actuele, intrigerende puzzel waarvan het laatste stukje pas op de laatste bladzijde wordt gelegd.

Tijdens de boekpresentatie zal Almar Otten vertellen over totstandkoming van het boek. Hij zal daarbij onder meer ingaan op de opkomst van Poetin en dat combineren met de gebeurtenissen op Den Alerdinck.

Prijs: €  20,00

 

 

Optische verschijnselen in Nederland
Peter Paul Hattinga Verschure

Ewout Staartjes
Helende kou

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

NIJNTJE XXL MIFFY
COLLECTOR’S ITEM

DeHanze omslag 265

 

Paul Holthuis
De kleine man met het grote beginsel

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Huub Eggen - Govert Schilling
Hemel en aarde

Eggen-Schlling

LEESTIP
Peter Matthiesen en Sylvain Tesson

Özcan Akyol
Afslag 23


Salon de Praam

© 2023 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info