Jasper Rietman tekent en signeert Exodus

 Tijdens de Boekenmarkt, zondag 5 augustus van 14.00 tot 17.00 uur

Exodus is een prachtig kijkboek op de grens van illustratie en strip, actualiteit en fictie. In 45 naadloos op elkaar aansluitende pagina’s volgt de kijker een groep vluchtelingen vanuit een oorlogsgebied naar hun eindbestemming. De pagina’s vormen samen een gigantische ononderbroken tekening van minstens 18 meter.

Stadgenoot Jasper Rietman is striptekenaar en illustrator. Als redactioneel illustrator werkt hij voor verschillende opdrachtgevers in binnen- en buitenland, waaronder The New York Times, The Guardian, The Washington Post, De Standaard en de Volkskrant. Daarnaast werkt hij als striptekenaar aan zijn eigen projecten.

Uitgave Exodus, gebonden, € 17,50

 Expositie Harm Noordhoorn in Salon de Praam

Harm Noordhoorn exposeert typografiek op onze 2e verdieping van 3 augustus tot 14 september.  Grafisch kunstenaar Harm Noordhoorn creëert met oorspronkelijke grafische technieken en materialen een expressie van nu. Hij noemt zijn werk ‘typografiek’: een combinatie van typografie (tekst- vormgeving) en grafiek (kunst op basis van druktechnieken).

Ter gelegenheid van ‘Deventer 1250’ werkte Harm mee aan het kunstenaarsboek Druk bij Deventer, een project van De Hanzepersen.
Voor dit boek bracht hij – samen met  kunstenaar Dick Berendes en dichter Arthur Lava – ‘Een date met Deventer’ tot stand.

Salon de Praam is de nieuwe noemer van beeldende kunst bij Praamstra, waarin de Deventer kunstenaars Paola de Bruijn en Renze Koenes als curator fungeren.

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info