Boeken bestelwijze

Libris webshop >>

Via de Libris webshop knop kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons >>.

Zojuist verschenen Deventer debuut

Lammert Voos, Canisius

Hilary Mantel
Klik op het boekomslag voor
korte film-presentatie.

Social media

 

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

Thomas Rosenboom
Publieke werken

Klik voor meer leestips

Beroofd volgens de regels

Expositie Charles Michels

Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven
Almar Otten ‘De ambtenaar’, zijn nieuwe thriller
in boekhandel Praamstra

 

otten 2 maalHet leverde hem al een mooi portret op in de Stentor, Almar’s nieuwe thriller met deze keer zijn werk als ambtenaar bij de Gemeente Deventer als startpunt. Hij is daar in zijn functie nauw betrokken bij de energie-transitie en de problematiek die daar mee samenhangt. Gelukkig heeft Almar zijn schrijverschap als uitwijkplaats : van daaruit kan hij op enige afstand kijken naar zijn woonplaats en naar de onderwerpen die zijn aandacht vragen en vooral : hij weet die in een plot te vangen dat weer een nieuw deel in de reeks Deventer moordzaken heeft opgeleverd.
‘Een gemeenteambtenaar komt niet opdagen op een informatieavond voor leden van de gemeenteraad over windmolens en zonneparken. Hij blijkt spoorloos te zijn verdwenen. Door een journalist wordt een relatie gelegd tussen de verdwijning van de ambtenaar en de moord op een wethouder uit Olst in 1996. Rechercheur Jozef Laros krijgt de opdracht om de verdwenen ambtenaar op te sporen en stuit daarbij op puzzelstukjes van de nooit opgeloste moordzaak.De schrijver Almar Otten is zelf als ambtenaar nauw betrokken bij de energietransitie in Deventer en speelt, met een aantal collega’s, een rol in zijn eigen boek. Rechercheur Jozef Laros baant zich een weg door het oerwoud van milieuregels en energiedoelen, waarbij hij te maken krijgt met fanatieke milieuactivisten en klimaatontkenners, verontwaardigde boeren en burgers, voorzichtige lokale en Haagse politici, de Salland Defence Force en ambtenaren die vooral hun best doen om iedereen tevreden te houden. Wat hen bindt is de dezelfde vraag: hoe ver wil je gaan in de strijd voor je eigen idealen?’

 ‘De ambtenaar’ is bovenal een spannend boek dat naadloos past in de reeks van Deventer misdaadromans die hij sinds 2007 heeft geschreven. Daarnaast biedt ‘De ambtenaar’ een onthullend, humoristisch en soms onthutsend beeld van de milieu- en energiewereld.
In corona-tijd is een druk bezochte boekpresentatie in de winkel niet te doen, maar Almar heeft een alternatief bedacht

Op de bovenverdieping van Praamstra is speciaal voor hem een tijdelijke werkplek gecreëerd. ,,Daar staat een grote tafel waar ik elke middag ga zitten werken. Dan ben ik gewoon bezig met mijn volgende boek. Iedereen die het boek wil kopen, een handtekening wil of iets wil vragen is dan welkom.’’  Je vindt hem in de boekhandel van woensdagmiddag 21 tot en met zaterdag 24 oktober. Hij is er elke dag tussen 14.00 en 18.00 uur.

Almar Otten, De ambtenaar, paperback € 20,00

Direkt bestellen kan hier >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor de Webwinkel-administratie