CLEMENS HOGENSTIJN
Anna van den Breemer
Boek over opvoedkwesties
Leestip: Willem Du Gardijn
Chrisjan van Marissing

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
Albert Cossery
Grote dieven kleine dieven
De Bergenvaarders
Danièle Knirim
Almar Otten ‘De ambtenaar’, zijn nieuwe thriller
in boekhandel Praamstra

 

otten 2 maalHet leverde hem al een mooi portret op in de Stentor, Almar’s nieuwe thriller met deze keer zijn werk als ambtenaar bij de Gemeente Deventer als startpunt. Hij is daar in zijn functie nauw betrokken bij de energie-transitie en de problematiek die daar mee samenhangt. Gelukkig heeft Almar zijn schrijverschap als uitwijkplaats : van daaruit kan hij op enige afstand kijken naar zijn woonplaats en naar de onderwerpen die zijn aandacht vragen en vooral : hij weet die in een plot te vangen dat weer een nieuw deel in de reeks Deventer moordzaken heeft opgeleverd.
‘Een gemeenteambtenaar komt niet opdagen op een informatieavond voor leden van de gemeenteraad over windmolens en zonneparken. Hij blijkt spoorloos te zijn verdwenen. Door een journalist wordt een relatie gelegd tussen de verdwijning van de ambtenaar en de moord op een wethouder uit Olst in 1996. Rechercheur Jozef Laros krijgt de opdracht om de verdwenen ambtenaar op te sporen en stuit daarbij op puzzelstukjes van de nooit opgeloste moordzaak.De schrijver Almar Otten is zelf als ambtenaar nauw betrokken bij de energietransitie in Deventer en speelt, met een aantal collega’s, een rol in zijn eigen boek. Rechercheur Jozef Laros baant zich een weg door het oerwoud van milieuregels en energiedoelen, waarbij hij te maken krijgt met fanatieke milieuactivisten en klimaatontkenners, verontwaardigde boeren en burgers, voorzichtige lokale en Haagse politici, de Salland Defence Force en ambtenaren die vooral hun best doen om iedereen tevreden te houden. Wat hen bindt is de dezelfde vraag: hoe ver wil je gaan in de strijd voor je eigen idealen?’

 ‘De ambtenaar’ is bovenal een spannend boek dat naadloos past in de reeks van Deventer misdaadromans die hij sinds 2007 heeft geschreven. Daarnaast biedt ‘De ambtenaar’ een onthullend, humoristisch en soms onthutsend beeld van de milieu- en energiewereld.

Almar Otten, De ambtenaar, paperback € 20,00

Direkt bestellen kan hier >>

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor