Geschiedenis van Deventer
In Memoriam
A.L. Snijders
IJsselbiënnale 2021
Atlas van de IJssel

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
Biografie Nescio
Gannef
Esther Kokmeijer
Judith Schalansky

 

Judith Schalansky (1980, Greifswald) stal in 2013 de harten van literair Nederland toen zij door Adriaan van Dis werd geïnterviewd voor een eenmalige jaarlijkse uitzending van Hier is … Adriaan van Dis. De aanleiding was toen haar debuutroman De lessen van mevrouw Lohmark, waarin zij met zwarte humor de overgangstijd in Oost-Duitsland na de val van de muur beschrijft.

Het schitterende Atlas van afgelegen eilanden. Vijftig eilanden waar ik nooit ben geweest en ook nooit zal komen volgde in 2014, door Robert MacFarlane omschreven als ‘uiterst voortreffelijk’.

Nu is bij Meridiaan Uitgevers de vertaling van haar nieuwste boek verschenen met de titel Inventaris van enkele verliezen, dat zich het beste laat omschrijven als een ‘Wunderkammer’ in boekvorm. Judith Schalansky bezocht onze boekhandel op 26 februari. Een 50-tal bezoekers had een enerverende avond met deze uitzonderlijke auteur en boekvormgeefster. Zij vertelde over het ontstaan van haar boek en over de bijzondere vormgeving.
‘Inventaris van enkele verliezen’, 252 blz. , gebonden, € 26,99,

   

 

Een boek over de aantrekkingskracht van lege plekken, de perfectie van het fragment, de aanwezigheid van het verloren gegane - en de eeuwige kracht van de vertelling.

Direkt bestellen kan hier >>

 

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor