Frans Strijards
Als een nacht zonder slaap
Michael Rhebergen
De laatste riviervissers
Almar Otten
Het Alerdinck mysterie

Social media

 

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook
Klik voor meer leestips
LEESTIP
Sándor Márai - Gloed
Joke van Vliet
Wanneer de herten komen
Jan Slijkhuis in
Salon de Praam

Uitnodiging
Kernenergie en de energietransitie

Wat: lezingen en discussie
Waar: Boekhandel Praamstra, Deventer
Wanneer: 26 mei 2019, 15.00 uur 
Organisatie: Humanistisch Verbond afdeling Deventer, Boekhandel Praamstra
Toegang: gratis

energie transitie   kernenergie als kans


Nederland is verdeeld. De één wil zo snel mogelijk af van olie, gas en kolen; van de ander hoeft dat niet zo nodig. Intussen verschijnen er windparken en zonneweiden in ons landschap en langs onze kust. Gaan we hiermee de klimaatverandering stoppen? Of zullen opkomende landen eerst toch nog heel veel fossiele bronnen opstoken om aan de armoede te ontsnappen? Hoe maken we in de wereld een transitie van fossiele brandstoffen naar schone energie?

Op zondagmiddag 26 mei geven Marco Visscher en Gijs Zwartsenberg bij Boekhandel Praamstra in Deventer hun visie op de energietransitie. 
14.30 uur – inloop
15.00 uur Marco Visscher

Mijn journalistieke rondgang in de wereld van de energietransitie
In zijn boek 'De Energietransitie - Naar een fossielvrije toekomst, maar hoe?' ontleedt journalist Marco Visscher (de Volkskrant, Trouw, Vrij Nederland) de discussie rond het klimaatbeleid. In zijn presentatie schetst hij de energietransitie in vogelvlucht: hoe haalbaar en hoe betaalbaar is het? Ook vertelt hij welke 'aha-momenten' hem hebben doen twijfelen aan het nut van wind- en zonne-energie, en de ogen openden voor het perspectief van kernenergie. 
15.30 uur Gijs Zwartsenberg

De staat van ontkenning
De behandeling van kernenergie in de media deed Gijs Zwartsenberg in 2014 besluiten zich actief met de energietransitie te gaan bemoeien. Enerzijds kun je uit de media gemakkelijk de indruk overhouden dat we met hernieuwbare energie relevante vorderingen maken. Anderzijds beheerst antinucleaire mythologie nog steeds een groot deel van de berichtgeving over kernenergie. Het boek 'Kernenergie als kans' van de Finse auteurs Partanen en Korhonnen, dat Zwartsenberg vertaalde, adresseert beide problemen, die kenmerkend zijn voor de staat van ontkenning waarin het transitiedebat verkeert.

16.00 Discussie
Hoe verder met de energietransitie?
17.00 einde

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Voor kantoor