Boeken bestelwijze

Via de bestel libris kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons.

Kernenergie en de energietransitie

Debuutroman van Wibo Kosters, presentatie 25 mei

Nieuwe thriller Marcel Verreck

Zie de stad - Deventer in tekeningen, door Peter Paul Hattinga Verschure

Lezing Rob Smolders
Boekhandel Praamstra, zondag 19 mei 15.00 uur

Rob Smolders, lezing over Sierk Schröder en de vriendschap met Paul van Dongen

voorgoed voorbijNaar aanleiding van het verschijnen van het boek 'Voorgoed voorbij bestaat niet. De  briefwisseling tussen Sierk Schröder en Paul van Dongen 1994-2000', spreekt auteur Rob Smolders over de vriendschap die ontstond tussen twee kunstenaars, leeftijdsverschil vijfenvijftig jaar, die allebei redenen hadden zichzelf als de laatste beoefenaren van hun vak te beschouwen. Schröder (1903-2002) was lange tijd de bekendste en meest gevraagde portretschilder van zijn tijd. Pas na zijn tachtigste werd hij opnieuw een voorbeeld en leermeester voor schilders van een jongere generatie zoals Paul van Dongen (geboren 1958). In hun briefwisseling bespraken zij de finesses van hun vak, hun voorbeelden in de kunstgeschiedenis, de waardering die zij ondervonden en ook de tegenwerking in een gepolariseerde, sterk tegen academisme en scholing gekante kunstwereld.

Rob Smolders vond in hun brieven aanleiding om de ontwikkelingen in de moderne kunst in een nieuw licht te bezien. De briefwisseling tussen Schröder en Van Dongen is een tijdsdocument dat afrekent met de merkwaardige opvatting dat kunst voort moet komen uit vrije expressie ent iedereen (en dus niemand) een kunstenaar is. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling van Sierk Schröder in de Bergkerk in Deventer (1 mei t/m 30 juni 2019).

Zondag 19 mei, 15.00 uur, toegang vrij, wel graag reserveren in de winkel, per telefoon 0570-675925, of via het inschrijfformulier >>.

Rob Smolders, Voorgoed voorbij bestaat niet, uitgave van Spijk,
Gebonden € 34,90.

Direkt bestellen kan hier >>

Salon de Praam exposeert
Paul van Dongen

Een avond van gevallen engelen


Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven

Social media

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.