Boeken bestelwijze

Via de bestel libris kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons.

Een avond van Gevallen engelen

Voorgoed voorbij

Nieuwe thriller Marcel Verreck

Zie de stad - Deventer in tekeningen, door Peter Paul Hattinga Verschure

René Berends signeert Kinderen van Deventer in de Kinderboekenweek op zaterdag 6 oktober bij boekhandel Praamstra, van 11.00 tot 15.30 uur. De originele illustraties die Hans Stempher voor het boek maakte zijn in de winkel te zien.

voorkant Kinderen Deventer 300Deventer is een stad vol verhalen. Op elke straathoek is wel een verhaal te vertellen.
En al eeuwenlang groeien Deventer kinderen op met die verhalen. Verhalen over kinderen, over de stad en de tijd waarin zij leven, maar ook over vroeger, over lang vervlogen tijden.
En zoals dat gaat met verhalen, die worden vergeten als ze niet worden doorverteld. Daarom besluit meester Thomas om ze te gaan doorgeven.
Als zijn kinderen na de kerstvakantie het lokaal weer binnenkomen, heeft hij de hele boel verbouwd. Achterin de klas is er een vertelhoek ingericht rond een kast. En in die oude verhalenkast blijkt meester Thomas voorwerpen verzameld te hebben. Voorwerpen om te voelen, te bekijken en om naar te luisteren, allemaal voorwerpen met een verleden en met een verhaal.
Elke week vertelt meester Thomas een verhaal. Dan pakt hij een voorwerp uit zijn verhalenkast, die ‘toevallig’ ook precies iets vertelt over één van de kinderen uit zijn klas. Maar ze passen ook allemaal bij een verhaal uit het verleden, bij een verhaal over kinderen van Deventer.

René Berends (1955) is docent Nederlands en onderzoeker op de pabo van Saxion in Deventer. Hij schreef onder andere een aantal historische kinderboeken over Deventer.

Hans Stempher (1949) is een Deventer schilder en strip- en cartoontekenaar. Hij maakte onder andere De geest van Lebuïnus, een serie beeldverhalen over de geschiedenis van Deventer.
€12,50

Direkt bestellen kan hier >>

Marcel Herms, boekpresentatie
en opening expositie

Debuut roman van Wibo Kosters


Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven

Social media

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.