MENSEN EN RUÏNES - THEO DE FEYTER

 
the-de-feyter

Theo de Feyter (Zuid-Scharwoude, 1947) is archeoloog en beeldend kunstenaar. Hij studeerde aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en bij de vakgroep West- Aziatische Talen en Culturen, Universiteit van Amsterdam.


Hij reisde vele malen naar het Midden-Oosten, meer speciaal naar Syrië, Jordanië en Libanon, als archeoloog, reisleider en kunstenaar. Van 2017 tot 2022 bezocht hij vijf maal Syrië en legde de vernietiging van steden en historische plaatsen vast in schilderijen, tekeningen en teksten. Hij publiceerde boeken en artikelen over kunst, geschiedenis en archeologie. Zijn meest recente publicatie betreft de geschiedenis van de ruïnes van Palmyra (Palmyra, heden en verleden van een ruinestad', Uitgeverij Omniboek, Utrecht 2022).
Daarnaast schildert hij landschappen en stadsgezichten in de omgeving van Amsterdam, alsmede stillevens in diverse technieken.

Hij exposeert in binnen- en buitenland, o.a. in Museum Belvédère in Heerenveen, Museum Henriëtte Polak in Zutphen, Stadsmuseum Woerden, Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, Museum Veere en het Nationaal Museum in Damascus (Syrië). In de zomer van 2024 doet hij mee met de tentoonstelling 'Nederland in 150 landschappen' in de Bergkerk in Deventer.

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

MENSEN EN RUÏNES
THEO DE FEYTER

© 2024 Boekhandel Praamstra