Boeken bestelwijze

Via de bestel libris kunt u boeken bestellen om af te halen in de winkel of te laten bezorgen.
U kunt ook ‘Direct bestellen’ gebruiken in de menubalk voor een bestelling of een vraag rechtstreeks aan ons.

Een avond van Gevallen engelen

Deventer Boekenstad

De boekhandel van de wereld

Nieuwe thriller Marcel Verreck

Zie de stad - Deventer in tekeningen, door Peter Paul Hattinga Verschure

Salon de Praam Hans Vogels

Hans Vogels
ALCHIMISTI DELLA CUCINA
alchemisten van de keuken.

Vanaf 16 februari tot en met 23 maart 2019 exposeert de Tilburgse kunstenaar Hans Vogels zijn bijzondere culinaire werken op papier in Salon de Praam, bij boekhandel Praamstra te Deventer. De serie werken op papier: ‘alchimisti della cucina’, gaat over de culinaire geschiedenis van Italië.

Het zijn monogrammen of ‘portretten’ van de koks, schrijvers, hof functionarissen, ceremoniemeesters, bedenkers, ontdekkers en verzamelaars, alchemisten en vernieuwers die een bijdrage hebben geleverd aan de Italiaanse culinaire cultuur zoals we die nu kennen. De namenreeks loopt uiteen van de Siciliaanse Griek Archestratus, de Romeinse lekkerbek Marcus Apicius, een pauselijke renaissance kok als Bartolomeo Scappi, Antonio Latini die als eerste in 1692 een recept voor tomatensaus publiceerde tot de Napolitaan Raffaele Esposito die ooit de pizza margherita bedacht.

Of van Pellegrino Artusi, de aartsvader van de nieuwe Italiaanse keuken, de futuristische revolutionair F. T. Marinetti tot Massimo Bottura, wiens restaurant in 2018 werd uitgeroepen tot het beste van de wereld.

De letters van hun namen, of de titels van hun boeken, zijn niet van links naar rechts geschreven maar draaien om hun as. Hierdoor ontstaat er een wirwar van lijnen. Wanneer alleen de beginpunten van de letters en de plekken waar ze elkaar snijden zijn aangegeven, rest een raadselachtig patroon van stippen, als de sprankelende spetters van een goddelijke saus!

 

Berry Saldana - expositie fotografie

Wibo Kosters Wegenkaart

Debuut roman van Wibo Kosters


Pakje Kunst officieel van start door Garrelt Verhoeven

Social media

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.