banner 540 zomer

 Boekenweek 2020 ‘Rebellen en dwarsdenkers’

 

Zaterdag 7 maart begint de Boekenweek met het boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl, 'Leon & Juliette', gratis bij besteding van € 15,00 aan boeken en het nu al geruchtmakende essay van Özcan Akyol, ‘Generaal zonder leger’ voor € 3,75.  

Eus komt zijn essay signeren op vrijdag 13 maart om 12.30 u.

Daarover berichten we volgende week meer. Het uitgebreide Boekenweekprogramma in de stad is te raadplegen op deventerboekenweek.nl

   

 

 Boekpresentatie ‘Beroofd volgens de regels

zondag 8 maart 2020, 16.00 uur

Dit boek vertelt het aangrijpende verhaal van de wettelijk geregelde beroving van zeven markante joodse ondernemers in Deventer tijdens de bezetting. Hun zaken – een slagerij, textielgroothandel, boekwinkel, dansschool, veehandel, elastiekfabriek en rijwielgroothandel – traden zoals alle joodse ondernemingen ‘in liquidatie’. Biograaf en journalist Joep Boerboom beschrijft de rol van bewindvoerders, taxateurs, boekhouders en nieuwe eigenaren bij deze operatie en probeert zicht te krijgen op hun motieven. In de stapels correspondentie rond de liquidaties ontbreekt iedere verwijzing naar het lot van de oorspronkelijke eigenaren. Ook daar heeft Boerboom onderzoek naar gedaan. Hij schrijft op indringende wijze over hun angst, onderduik, arrestatie en deportatie.

 ‘Beroofd volgens de regels’ Joep Boerboom,  uitgeverij Verloren,119 blz, geïllustreerd, gebonden € 25,00

Op de eerste zondag van de Boekenweek wordt deze uitgave ten doop gehouden tijdens een bijeenkomst op de verdieping van Praamstra.

NB. Komt u van verder weg per auto houdt u er dan rekening mee dat de A1 is afgesloten voor het opruimen van een bom ter hoogte van Wilp.

 Expositie Fotocollectief Perspectief

 

Het intrigerende boekenweekthema ‘Rebellen en Dwarsdenkers’  is door Fotocollectief Perspectief op verschillende manier geïnterpreteerd. Angel Pinxten portretteerde 'andersdenkende' Deventenaren. Erna Lammers verbeelde een aantal van haar raadselachtige gedachten. En Ria Nijland fotografeerde mensen die durven af te wijken in hun doen en laten. Hun foto’s zijn te zien tijdens de Boekenweek in Boekhandel Praamstra.

 

 

 

 

BEST VERKOCHTE BOEK IN 2023 - AFSLAG 23

 

Cusanus
Over de wetende onwetendheid

Atlas van negen Hanzesteden

negen hanzesteden 265

Social media

 Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook   Naar praamstraboeken op Facebook

 

Michel Dijkstra
Japanse Filosofie

Dijkstra

Tommy Wieringa - Nirwana

DeHanze omslag 265

Dromen over het bestaan
CARLYN WESTERINK

© 2024 Boekhandel Praamstra

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen door Boekhandel Praamstra.

Meer info